• 10,1” 2 u 1 laptopi dobri su za internet i povremeno gledanje Netflixa
  • 14” 2 u 1 laptopi bili bi naš izbor jer su dovoljno lagani i veliki
  • 15,6” 2 u 1 laptop uzmite ako to posao zahtjeva od vas ili njime mijenjate TV

2 u 1 laptopi su računala koja su istovremeno i laptop i tablet. Imaju višestruke prednosti i benefite. Tako često imaju odličan odnos cijene i kvalitete što je i logično s obzirom na to da je riječ o dva uređaja u jednom. Kako smo i sami naučili koristeći jedan, vrlo lako mogu zamijeniti TV uređaj, a tablet može biti dobro rješenje i za posao, ne samo za zabavu. Često je riječ o ultralakim uređajima, koji mogu biti i jako dobri za posao.

Dvije su vrste 2 u 1 laptopa: oni čiji se ekran može odvojiti i koji nisu rasklopivi. Sklopivi se mogu transformirati u nekoliko zanimljivih položaja. Tako imamo klasičan laptop položaj, šator položaj i obrnuti klasični. Šator je idealan za gledanje filmova i serija. Uz sve ostale specifikacije 2 u 1 laptop birat ćete i po veličini ekrana. Najčešće su to 10,1”, 14” i 15,6” ekrani.

10,1” ekrani

Ovo su 2 u 1 laptopi koji imaju rasklopivi ekran. Tablet možete koristiti samostalno, što je svakako zgodno. U praksi, a na korištenju smo imali nekoliko ovakvih uređaja, pokazali su se kao solidan laptop za manje zahtjevne zadatke. Za posao nisu dobar izbor, ali za surfanje internetom, druženje na društvenim mrežama, povremeno gledanje Netflixa mogu poslužiti.

14” ekrani

Ovo bi definitivno bio naš izbor, no to je uvjetovano i poslom kojim se bavimo. Koristili smo Lenovo Yoga 520 model, koji nam se jako svidio i koji ima odličan 14” ekran. Ta veličina ekrana istovremeno je dobra i za posao i za zabavu. Na njemu smo gledali satima filmove i serije i to u šator položaju.

15,6” ekrani

Ako imate posao koji zahtjeva veliki ekran ili vam je potreban zbog drugih razloga (npr. u potpunosti mijenja TV), onda će biti dobar izbor. S ovakvim laptopima svakako provjerite i koliko su teški, ako vam je to važan faktor.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda