• Jago: A Life Underwater je dokumentarac o Bajau plemenu, a koji mogu zaroniti i do nevjerojatnih 70 metara dubine
  • South Pacific je BBC-jev dokumentarac u kojem je pripovjedač Benedict Cumberbatch
  • Samo deset metara ispod površine mora, događaju se neobične i šarolike morske aktivnosti s kojima nas upoznaje dokumentarni film Life in the Blue

Današnji klinci puno vremena provode na mobilnim uređajima i njima je vjerojatno sasvim prirodno gledati Netflix i druge kanale na mobitelima. Po podacima koje je izbacila tvrtka HootSuite u nas se oko 20 % streaming sadržaja gleda na mobitelima. A kako se radilo o podacima za 2018. godinu, sigurni smo da je sada ta brojka viša. Nimalo nas to ne čudi jer Netflix ima sjajnu mobilnu aplikaciju o kojoj smo više puta pisali. A i sami spadamo u one koji na mobitelu gledaju ovaj najpopularniji streaming servis. Ako ste i vi među njima, a tražite novi uređaj, svakako prosurfajte i našom ponudom pametnih telefona. A onda se bacite na najbolje morske dokumentarce koje možete pronaći na Netflixu. Odabrali smo nekoliko u kojima smo i sami uživali.

1. South Pacific

Netflixov tag na ovom dokumentarnom serijalu je Family Watch Together TV. Dakle, radi se o obiteljskoj zabavi od više epizoda, njih sveukupno šest. A kroz njih je pokriven cijeli Južni Pacifik - njegovi udaljeni otoci, kolonizacija tih prostora, život kitova i morskih pasa, vulkani i čudnovata područja. Riječ je o dokumentarnom serijalu koji je nastao u produkciji BBC-ja, a u kojem je pripovjedač Benedict Cumberbatch.

2. Mission Blue

Mission Blue dokumentarni je film koji prati rad oceanografkinje Sylvije Earl, a koja želi spasiti svjetska mora od otpada te prekomjernog izlova ribe. No osim same Mission Blue kampanje, dokumentarac prati i ostatak aktivnosti koja ova zaštitnica mora poduzima.

3. Life in the Blue

Samo deset metara ispod površine mora, događaju se neobične i šarolike morske aktivnosti s kojima nas upoznaje dokumentarni film Life in the Blue. Mnoge životinjske vrste obitavaju upravo u ovom prostoru, i dok ga jedne koriste za lov i migraciju, drugima služi za lov ili za skrivanje od predatora.

4. Fishpeople

Da je more jako važno, barem mi to dobro znamo jer imamo veliku obalu na kojoj smo svi mi proveli lijepe dane djetinjstva i formirali se u ljude koji smo danas. I nismo jedini - more ima velik utjecaj i na mnoge druge, a skupinu takvih prati ovaj dokumentarni film. Ima tu i surfera, plivača na duge staze, ribolovaca.

5. Jago: A Life Underwater

Jednom kad zaronite, oko vas je samo duboko plavetnilo. U njemu radi Jago, koji ribu lovi samo s harpunom i uz jedan udah zraka. On je ronioci koji pripada Bajau plemenu, a koji i do 60 posto vremena provode na moru. Mogu zaroniti i do nevjerojatnih 70 metara dubine, a jedan je od njihovih članova pod vodom proveo 13 minuta.

6. Losing Sight of Shore

Četiri žene veslaju od San Franciska do Australije, a mi sve to gledamo na laptopu ili iz udobnosti našeg doma. Inspirativan i emotivan, ovaj dokumentarni film sigurno vas neće ostaviti ravnodušnima.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

i7, 16GB, 512GB SSD, GeForce RTX 2060, 17" 144Hz FHD

Razer Blade Pro 17 - moćno prijenosno računalo!

5 kamera s umjetnom inteligencijom!

HUAWEI Huawei Nova 5T