• IT je nastao po romanu kralja horora Stephena Kinga
  • Exorcism of Emily Rose temelji se na istinitim događajima
  • Get Out je dobio Oscara za najbolji scenarij

Polako se približava Halloween praznik za koji nije važno slavite li ga ili ne, već koliko volite horor žanr. A morate ga voljeti barem malo jer i u ovom žanru ima podžanrovskih ostvarenja poput “strašnih” komedija koje će vas uplašiti i nasmijati i onih ostvarenja od kojih se ledi krv u žilama. Odabrali smo nekoliko Halloween naslova u kojima možete uživati na svom laptopu ili mobitelu već danas.

1. IT

Kralj horora, Stephen King, morao je biti na prvom mjestu. IT je snimljen po njegovom romanu iz 1986. godine o sedam klinaca koje terorizira nepoznato zlo. Godine 1990. snimljena je mini serija, a 2017. godine film. Ovih dana izašao je i nastavak Chapter Two. Prvi It probio je sve rekorde postavši horor koji je zaradio najviše novaca, čak preko 700 milijuna dolara.

2. Get Out

Get Out je horor o kojem se jako puno pričalo i koji je nagrađen Oscarom za najbolji scenariji, a bio je nominiran u još tri kategorije, među kojima je i ona za najbolji film. Već to govori dovoljno i samo je po sebi preporuka da pogledate, a to može biti i visokih 7,7 na IMDb-u.

3. Apostle

U priči u kojoj Thomas Richardson putuje u zabačeni kraj da izvuče sestru iz kulta koji ju je oteo, stvari su poprilično krvave. Jer je i puštanje krvi dio običaja članova kulta. Kako se pisali kritičari ovo je horor priča koja se pametno polako gradi da bi eksplodirala na kraju.

4. Holidays

Holidays je horor u kojem vas čeka 8 priča od kojih je svaka vezana uz jedan praznik. Naravno, jedan od praznika je Halloween, a ostali su Valentinovo, St. Patrick Day, Uskrs i slični. Svaku priču potpisuje drugi redatelj, a među njima je i Kevin Smith poznat po filmovima Clerks i Zack and Mini Makes a Porno.

5. Marianne

Prva serija na listi filmova je Marianne, koja ima već viđenu priču: mlada spisateljica otkriva da likovi njenih horor priča postoje i u stvarnom svijetu. IMDb joj je za sada dao 7,6, a nam se po traileru čini dovoljno strašno za jedan binge watching na Halloween.

6. Exorcism of Emily Rose

Exorcism of Emily Rose spada u red strašnijih horora barem po našim kriterijima, možda zato što se djelomično temelji na istinitoj priči. A radi se o egzorcizmu nad Emily, nakon kojeg umre. Svećenik koji ga je obavljao je uhićen i slučaj preuzima odvjetnica Erin Bruner. Nju tumači Laura Linney, koju znate po ulozi Wendy Byrde u Ozarku.

7. Open House

Netflix original iz prošle godine, Open House je priča o friškoj udovici i njenom sinu koji dolaze u planinsku kuću, poprilično udaljenu od civilizacije. Ona je kao takva, lijepa kućica, idealna za bilo kakvu horor priču, pa tako i ovu. Pogledajte trailer:

8. Tucker and Dale vs Evil

Jedan od najsmješnijih horora koji ćete gledati je ovaj presmiješni film koji se sastoji od niza slučajnih strašnih situacija. Sjajna zabava, pogledajte kako izgleda:

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda