• Acer One 10 ima 2 GB RAM-a i 64 GB prostora za pohranu podataka
  • Asus Transfomer lijepo je dizajnirani i dosta hvaljeni 2 u 1 laptop s 4 GB RAM-a
  • Lenovo Miix 320 i Yoga 520 mogu biti dobar izbor 2 u 1 računala za studente

Studentski život nezamisliv je bez laptopa. Na njemu ćete pisati, učiti, bilježiti, a on će vam poslužiti i za zabavu. Gledat ćete filmove i serija, u pauzama od učenja pogledati kakav smiješan video i opustiti se.

Studentski je život i skup, pa će oni koji spadaju u ovu kategoriju tražiti u laptopu najbolju vrijednost za novac. I gotovo je sigurno da će gledati i 2 u 1 računala. 2 u 1 računala su istovremeno laptopi i tableti, pa za cijenu jednog dobijete dva uređaja. Unutar ove kategorije ima i podkategorija pa ćete tako birati između 2 u 1 računala čiji se ekran može skinuti i onih čiji se ekran može okrenuti.

Kod laptopa čiji se ekran vadi svakako obratite pažnju na mehanizam vađenja. On mora biti jednostavan i lak za korištenje. Za studentske laptopa važni su težina i trajanje baterija. Sigurno je da ćete laptop nositi na fakultet pa je poželjno imati bateriju koja će izdržati nekoliko predavanja bez punjenja. Isto tako, bitno je imati laptop koji nije pretežak.

Lenovo Yoga 520 / Miix 320

Model 520 sigurno ne spada u red jeftinijih - cijena mu je preko 5.000 kuna - ali istovremeno je laptop, tablet, a kako smo utvrdili, može biti i TV. Ima odličan Full HD ekran i u šator položaju je idealan za gledanje filmova. Od ostalih Lenovo modela, obratite pažnju na Miix 320, čija je cijena oko 2.000 kuna, a koji dolazi s ekranom koji se odvaja.

Acer One 10

Nešto manje od 2 tisuće kuna koštat će vas Acerova desetka. Ima 2 GB RAM-a i 64 GB memorije za pohranu podataka. Dolazi s Windows 10 operativnim sustavom i 10,1” ekranom.

Asus Transformer

Između Yoge i Acerove desetke, cijenom se nalazi Transformer, koji košta oko 3 tisuće kuna. Također ima 64 GB prostora za pohranu podataka, ali nešto više RAM-a, 4 GB. Operativni sustav je Windows 10.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda