• Prva Yoga, IdeaPad Yoga 13 predstavljena je 2012. godine
  • IdeaPad Yoga 13 te je godine na CES-u osvojila nagradu u ultrabook kategoriji
  • Svake naredne godine Yoga je dodatno napredovala da bi danas učvrstila svoju poziciju u segmentu 2 u 1 laptopa

Za Yogu, Lenovu se mora skinuti kapa. Riječ je o seriji 2 u 1 laptopa, koji su istovremeno laptop i tablet uređaji. S pravim su razlogom iznimno popularni - daju dobar omjer cijene i kvalitete. S njihovim smo se modelom 520 dosta družili. Na njemu smo testirali streaming servise Netflix i HBO GO, ali smo i doznali koliko filmova može izdržati. No prije modela 520, imaju oni koji su utabali put.

IdeaPad Yoga 13

Prva Yoga predstavljena je 2012. godine i toga se dosta dobro sjećamo. Jednostavno, cijela ideja je bila impresivna. Imamo računalo čiji ekran se može okretati u više smjerova i koje u svom šator modu, daje sasvim novu svrhu laptopima. IdeaPad Yoga 13 prva je pokazala što sve može i mediji su je voljeli. S obzirom na to da je dolazila i s dobrim specifikacijama (SSD disk, do 8 GB RAM-a), imali su dobre razloge za to. Dobivala je između 3,5 i 4 i iako je u nekim segmentima bila slabija (preteška za tablet, lošiji zvučnici), ostaje činjenica da upravo ovaj model otvorio potpuno novo poglavlje u svijetu laptopa.

Najbolji ultrabook

Te je godine na CES-u osvojila nagradu za najbolji ultrabook. Otprilike istovremeno izašla je i Yoga 11, koju je pokretao Windows RT, operativni sustav za mobilne uređaje; Yogu 13 pokretao je puno bolji Windows 8. Yoga 11 brzo se prestala proizvoditi zbog slabe prodaje. Već sljedeće godine izašle su 3 nove Yoge: Thinkpad Yoga, Lenovo Yoga 2 Pro i IdeaPad Yoga 11 S. Thinkpad je težio tek 1,5 kg, Yoga 2 Pro 1,3 kg, a Yoga 11 S ovaj je put dolazila s Windowsima 8.

Svake naredne godine Yoga je dodatno napredovala da bi danas učvrstila svoju poziciju u segmentu 2 u 1 laptopa. Na početke Yoge osvrnuo se i Lenovo na svom blogu. A kako je izgledala prva Yoga i što su o njoj rekli video recenzenti, možete pogledati u ovom videu:

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Bez punjenja baterije i do 12 sati

APPLE MacBook Air 13

Spremi se za izazove unaprijed

GARMIN Fenix 6