• Dell XPS 13 težak je tek 1,2 kg i ima bateriju koja traje 13 sati
  • Baterija u Asusovom ZenBook Flip 14 laptopu radit će 9 sati bez punjenja
  • Acer Swift 3 ima dobre specifikacije i cijenu

Tek kad osjetite život bez punjača i dobru bateriju, shvatite koliko važnu ulogu igra u poslovnom životu. Još ako je laptop lagan, imat ćete puno sretnih dana noseći ga uokolo. Većinu dana vjerojatno provedete uz radni stol, ali ponekad je lijepo ustati se i zavaliti u kakvu sofu, ili na potpuno drugi kraj ureda i raditi. Srećom, sve je više laptopa koji su lagani i dolaze s dobrom baterijom. Trajanje baterije uvijek ovisi o onome što na laptopu radite, pa nije isto gledati Netflix i opteretiti računalo s puno aplikacija. Ovo su neki od modela na koje treba obratiti pažnju, ako tražite laptop koji će izdržati cijeli radni dan bez punjača.

Dell XPS 13

Cijena ovog odlično dizajniranog laptopa s karbonskim vlaknima nije mala, no specifikacija opravdava cijenu. Procesor osme generacije, SSD disk od 256 GB i 8 GB radne memorije već su dovoljan mamac. A kad tome pridodamo da je težak tek 1,2 kg i da ima bateriju koja će izdržati oko 13 sati, jasno je da se radi o vrhunskom laptopu.

Asus ZenBook Flip 14

Težak tek 1,4 kg, i Asusov ZenBook Flip spada u red lakših poslovnih računala s dobrom baterijom. Ona će trajati više od 9 sati bez punjenja što je sasvim dovoljno za radni dan. I ostale karakteristike su dobre - 256 GB SSD disk, 8 GB RAM-a, Intel Core i7 procesor samo je dio specifikacija.

Acer Swift 3

Cijenom nešto prihvatljiviji, a performansama dosta blizak XPS-u i ZenBooku, Acer Swift bit će dobar izbor za poslovno računalo. Baterija će trajati oko deset sati, a laptop je težak 1,5 kg. Ovaj konkretni model dolazi s AMD-ovim Ryzen 5 procesorom te poput gornjeg dvojca ima 256 GB SSD disk i 8 GB RAM-a.

MacBook Air

Čest izbor poslovnog laptopa je i MacBook Air koji je težak 1,3 kg a čija baterija će također izdržati cijeli radni dan.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI