• Ako znate pisati, pred vama je čitav novi svijet poslova koje možete raditi
  • Znate li pametno komunicirati, mogli bi se okušati u community managementu
  • Pogledajte kakvi se poslovi nude na servisu Fiverr i inspirirajte se

Danas posao možete pokrenuti samo s laptopom, od kuće. Broj freelancera u Hrvatskoj je velik - puno je programera, dizajnera i sličnih profila koji za svoj život zarađuju isključivo s laptopom. S njim možete raditi za Hrvatsku ili za cijeli svijet. To na papiru zvuči lako, no znamo svi da nije baš tako. Puno je prepreka do uspješnog posla, ali u svakom je iznimno važan upravo prvi korak. Sam posao na laptopu može biti stalan ili povremeni, ima i dosta onih kojima je to drugi posao. Ako i sami razmišljate o tome da krenete ovim stopama, ovo je nekoliko poslova koje možete raditi od kuće, s laptopom.

Pisanje

Riječi su moćnije od mača, i za razliku od Srednjeg vijeka, danas vam one mogu osigurati egzistenciju. Ako ste vješti u pisanju, s njime možete zarađivati. Po jednom od posljednjih istraživanja na temu, popularni blogeri mogu zaraditi od 3500 do 5500 kuna, u Hrvatskoj. Osim bloga, možete pisati za druge, medije ili tvrtke kojima su potrebni dodatni sadržaji.

Community manager

Ako vam je jača strana komunikacija, svoje usluge možete ponuditi kao community manager. Riječ je o ljudima koji komuniciraju s drugima na društvenim mrežama, vode npr. Facebook stranice malih i velikih kompanija.

Instrukcije

Svako od nas povremeno treba pomoć, a možda baš vi imate to znanje. Instrukcije možete davati i preko laptopa, ako se s drugom stranom čujete Skypeom ili Google Hangoutsom. Ovako usluge možete nuditi cijeloj Hrvatskoj ili svijetu.

Dropshipping

Dropshipping je vrsta online prodaje u kojoj nemate skladište, ali imate trgovinu. Brinete se zapravo o marketinškom dijelu i svim ostalim aktivnostima. U posljednje je vrijeme jako popularan, pa ne očekujte čuda. Iza svakog uspjeha stoji jako puno rada, pa tako i iza vaše online trgovine.

Ako vam ovo nije dovoljno, odite na Fiverr i inspirirajte se poslovima koje drugi rade.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda