• Hlađenje za laptop istovremeno može biti i stalak koji će dići ekran laptopa u visinu očiju
  • Logitech Craft je prava tipkovnica za kreativce, a Apple Magic Keyboard za korisnike Apple laptopa
  • I NASA ima listu biljaka koje preporučuje za ured

Kućni ured je važan i to ne samo ako ste freelancer ili freelancerica koji radi od kuće. Mnogi od nas osim ureda u uredima imamo ured i u kući, ili barem priručni, u kojem obavljamo posao koji nismo stigli riješiti. Da, to može biti i laptop u krilu, ali bolje je ako za njega imate radni stol i poslovnije okruženje. Za one koji dosta rade i od kuće ultralaki laptopi su idealni, jer ih je lako nositi po kući i premještati ovisno o tome gdje vam se radi. No osim ultralakih laptopa dosta je tu drugih dodataka koji će vam olakšati rad u kućnom uredu. Izdvojili smo nekoliko onih koje trenutno preporučujemo.

1. Hlađenje/stalak za laptop

Stručnjaci savjetuju da vam se ekran nalazi četrdeset centimetara od očiju, a hlađenje za laptop koje je istovremeno stalak, jako je dobro rješenje. Svakako uzmite ono koje će vam omogućiti da visoko dignete ekran. No, osim toga, kad već imate dodatno hlađenje koristite ga da vam laptop lakše diše. Hlađenje za laptop MSI koštat će vas oko 60 kuna, ima četiri podesive visine, dva USB priključka i antislip materijal.

2. Dobra tipkovnica

Dobra tipkovnica se nekako podrazumijeva, ali na nju ipak valja podsjetiti pa upravo to i činimo. Jer, ako vam je laptop na hlađenju i ekran u visini očiju onda je i tipkovnica neophodna. Za Mac korisnike tu je dakako Apple Magic Keyboard, koja je udobna i ugodna za rad. Osim nje, među bolje spadaju Logitech Craft i Roccat Vulcan 120 Aimo. Obe je magazin Techradar proglasio svrstao među najbolje ovogodišnje tipkovnice. Zaključak za Craft je kako su kreativni konačno dobili svoju tipkovnicu. Cijene ovih tipkovnica nisu niske, ali kad je o investiciji u posao riječ, ne treba štedjeti.

3. Docking stanica

U slučaju da ostajete na laptopu bez hlađenja, dobro je imati dodatni monitor koji će vam omogućiti desktop iskustvo. Odnosno, da priključite dosta drugih uređaja i stavite ih na stol. Cijena im se kreće od 200 kuna na više, a na vama je da birate.

4. Kvalitetan miš

Uz konfiguraciju s hlađenjem i tipkovnicom, obavezan je miš. A dobar miš zlata vrijedi. I dok će se Mac korisnici odlučiti za Magic mouse 2, koji na stolu doista izgleda spektakularno sa svojim sjajnim zaobljenim linijama, PC korisinici ići će drugim putem. Logitech se ovdje sigurno nameće kao jedan od odgovora, a u njihovom je asortimanu čitav set jako dobrih uređaja. Provjerite.

5. Biljke

Ne zaboravite biljke. Čak je i NASA preporučila izbor biljaka koje su dobre za ured, a koje će vam pomoći da lakše dišete. Jedna ili dvije neka krase vaš kućni ured.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001