• Iako smo 2018. pisali kako 5G laptopi uskoro dolaze, ipak ih čekamo malo duže
  • 5G laptopi za sada su u poslovnom premium segmentu
  • Tradicionalni laptopi postaju, kako ih u Qualcommu zovu, Mobile PC

U travnju 2018. godine pisali smo o 5G laptopima, a povodom Mobile World Congress sajma koji se svake godine održava u Barceloni. Riječ je o jednom od najvažnijih događanja za mobilnu industriju. Pisali smo kako se navala 5G prijenosnih računala očekuje u naredne dvije godine, no kako znamo, to se nije dogodilo u mjeri u kojoj smo očekivali. No, puno toga se dogodilo u međuvremenu - na primjer Korona. Ipak, 5G prijenosnici su se polako počeli pojavljivati, iako ih za sada nalazimo uglavnom u premium, poslovnom segmentu.

ThinkPad prati trendove

ThinkPad spada u red najpoznatije, ali i najdugovječnije linije poslovnih prijenosnika. Poznati su po inovacijama i tome da prvi slijede trendove. Tako su napravili i prijenosnik sa savitljivim ekranom, a u ponudi imaju i 5G ThinkPad. Radi se o modelu Lenovo ThinkPad X13 5G, kojeg je magazin ZdNet proglasio najboljim 5G laptopom. Nama se sviđa jer dolazi s 13,3” ekranom i teži tek 1,2 kilograma. Uz Lenovo, i Acer ima svoj 5G model za ovu utrku, a riječ je o modelu Spin 7, koji ima doista impresivnu bateriju - traje čak 29 sati. Zvuči nevjerojatno, naročito ako uzmemo u obzir da se radi o računalu koje ima 5G. Lenovo Flex 5G prvi je laptop koji je imao 5G. Pogledajte recenziju:

Revolucija dolazi

Nismo sigurni jesu li korisnici svjesni koliko će 5G promijeniti svijet, a naročito velike promjene doživjet će svijet računala. Još je prošle godine Qualcomm - tvrtka koja proizvodi i hardver i softver - pisala kakvo nas uzbudljivo vrijeme očekuje. “Evolucija računala u mobilni PC je jedna od najuzbudljivijih transformacija koje nas očekuju”, napisali su na svom blogu, te objasnili kako laptopi postaju izrazito mobilni i to upravo zahvaljujući 5G mreži. Zahvaljujući njoj, nećemo ovisiti o WiFi mreži i moći ćemo se spojiti bilo gdje. Da ne govorimo kako ćemo većinu toga obavljati iz clouda, što uostalom već i danas radimo.



Photo by Anastasia Nelen on Unsplash

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda