• MacBook Air mnogima je prvi izbor, no nedostaje mu utora
  • Asus ZenBook Flip 14 jedan je od moćnijih i laganijih laptopa
  • Dell Vostro 3568 dolazi s dobrim performansama i cijenom

Hrvatska startup scena relativno je živahna i novih ideja ne nedostaje. Imati svoj SaaS proizvod, hardversku inovaciju ili nešto treće, san je mnogih. Bez obzira kakva je vaša ideja, za njenu provedbu vjerojatno će vam trebati laptop. U američkim startupima većina računala su Macovi, no to je Silicon Valley gdje tek trebamo stići, pa Apple ne mora kod nas nužno biti prvi izbor. Puno je jednako dobrih laptopa koji će dobro služiti svaki startup. Naravno, ni Mac ne treba odbaciti.

MacBook Air

Macbook Air dolazi u dvije opcije, u kojoj je jedna sa SSD diskom od 128 GB, a druga sa SSD diskom od 256 GB. Težak je 1,34 kilograma i izuzetno je ugodan za korištenje. Ima bateriju koja će izdržati i više od osam sati bez punjenja. Prije nego ga kupite, provjerite ima li sve utore koji vam mogu zatrebati.

Asus ZenBook Flip 14

Tek nekoliko grama teži od MacBook Aira, ZenBook dolazi s i7 procesorom, 8 GB RAM-a i SSD diskom od 256 GB. Za razliku od MacBooka, on ima HDMI i USB C utore. Riječ je o dosta moćnom laptopu, čija baterija će izdržati do devet sati.

Lenovo ThinkPad E570

ThinkPad modeli su u poslovnom svijetu legendarni i sigurno su i danas opcija za svaki startup.O vaj konkretni model ima 16 GB RAM-a, Core i7 procesor, SSD disk od 256 GB i tvrdi disk od 1 TB. Jedini minus mu je 2,3 kg težine, dok je baterija malo slabija od ZenBooka i MacBook Aira.

Dell Vostro 3568

Ni u Dellu nisu štedjeli na utorima, pa su tu i USB 2.0 odnosno USB 3.0 te HDMI, kao i čitač kartica. Disk je SSD od 256 GB, radne memorije ima 8GB, a težina je nešto više od 2 kg. Ekran veilčine 15,6” i cijena s kojom dolazi, daju mu određenu prednost pred drugim modelima.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda