• Model LifeBook A3150 dio je serije dobro zaokruženih laptopa japanskog proizvođača
  • Ističe se kompaktnošću i velikim rasponom mogućnosti povezivanja s drugim uređajima
  • U Linksu je dostupan u dva izdanja i uz pogodnosti

Za japansku tvrtku Fujitsu prijenosna računala iz serije LifeBook nisu novitet - prvi model ponudili su još 1989. godine, u suradnji s Pocket Computer Corporation. Danas je to linija uređaja podijeljenih u tri glavne kategorije. Prva je kategorija popunjena dobro zaokruženim uređajima namijenjenim svakodnevnom korištenju za posao i zabavu. U drugoj su prijenosnici osmišljeni i proizvedeni prvenstveno kako bi bili lako prenosivi i zaštitili sigurnost i privatnost korisnika, dok je treća namijenjena profesionalcima koji posao obavljaju izvan klasičnog uredskog okruženja (poput, primjerice zdravstvenih i obrazovnih djelatnika, u uslužnim djelatnostima i tome slično). U ponudu u Linksovim trgovinama i webshopu upravo su uvrštena dva zanimljiva modela Fujitsovih laptopa LifeBook iz serije A, koja pripada u prvu maloprije opisanu kategoriju. Pogledajmo što imaju za ponuditi.

Raskošne mogućnosti povezivanja

Fujitsu LifeBook A3510, dostupan za 5.099 kuna, pogone Intelov procesor desete generacije Core i3 1005G1 radnog takta do 3,4 GHz s osam gigabajta radne memorije i ugrađena Intelova grafika UHD Graphics 620. Za pohranu je predviđen SSD disk kapaciteta 256 GB. Zaslon je LED, pune HD razlučivosti (1920 puta 1080 piksela) i dijagonale 15,6 inča, uz svjetlinu od 250 cd/m2 i zaštitom protiv odsjaja kako bi ga bilo lakše koristiti pod izravnim svjetlom i na otvorenom. Omjer stranica je 16:9. Za povezivanje s drugim uređajima možete računati na raskošan postav koji čine čak tri utora za USB 3.2 te po jedan za USB-C, HDMI, Ethernet i LAN, a tu je i čitač kartica. LifeBook A3510 kompaktno je računalo – dimenzije su 361 puta 244 puta 23,9 milimetara i lakše od dva kilograma (točnije, 1,95 kg).

Sigurnost na prvom mjestu

Baterija može izdržati i više od deset sati bez punjenja, a tipkovnica je otporna na zalijevanje tekućinom. Uz tipkovnicu na raspolaganju je i touchpad s dvije tipke. Ovo izdanje modela A3510 dolazi s predinstaliranim operativnim sustavom Windows 10 Pro. Za sigurnost su zaduženi podrška za Kensington Lock, značajka TPM 2.0, lozinka za BIOS… U Linksu ćete uz njega dobiti do tri godine jamstva, kao i mogućnost besplatne dostave na adresu po vašem izboru.

Drugo izdanje istog modela jeftinije je (3.949 kuna), ali je opremljeno istim procesorom i količinom RAM-a, grafičkom karticom i SSD-om. Zaslon nudi iste karakteristike, a ima i identičan postav utora za povezivanje. Po čemu se razlikuju? Pa, umjesto predinstaliranih Windowsa tu je operativni sustav FreeDOS, kao i optička jedinica koja može čitati DVD diskove i pisati na njih. Također nije dostupna mogućnost besplatne dostave. Riječ je, dakle, o dva prijenosnika koji će s lakoćom preuzeti zadaće koje će pred njih staviti uobičajeni svakodnevni poslovi čije obavljanje traži računala.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001