• Najvažniji su grafička kartica, procesor i radna memorije
  • Ne stavljajte zvuk i tipkovnicu u drugi plan - igraju jako važnu ulogu i svakoj igri
  • Ekran nije presudan, ali trebao bi biti minimalne rezolucije 1920 x 1080

Odabiru laptopa za igranje treba pristupiti polako. Otprilike onako kako pristupate neprijateljskom teritoriju - klik na CTRL i lagano. Uzmite si dovoljno vremena. Napravite popis igara s njihovim minimalnim i preporučenim specifikacijama. Neka vam za početak one budu misao vodilja kod kupovine. Nakon toga, istražite koje igre dolaze. Napravite listu igara koje bi voljeli igrati u budućnosti. Doznajte koji su minimalni zahtjevi za te igre. Planirajte laptop za njih. Kada tu sliku otprilike posložite, birajte laptop.

Kod odabira laptopa za igranje posebnu pažnju obratite na sljedeće stvari:

Grafička kartica - najvažniji element laptopa za igranje je grafička kartica. I “početnički” modeli dolaze s jednom, a razlike između te i sljedeće su u performansama. Odnosno, u tome hoćete li igru moći igrati na najboljim postavkama, srednjim ili minimalnim. S GeForce GTX 1050 karticom, ili svakom iznad, već ćete dobro proći.

Procesor - Intel je relativno nedavno predstavio osmu generaciju procesora i idealno, baš bi se ona našla u vašem novom laptopu za igranje. Ako budžet ne dozvoljava, i sedam će biti sasvim dovoljna.

RAM - RAM je jako važan. Važan koliko i grafička te procesor. Njih troje će osigurati neometan proboj prema neprijatelju. Iako neke igre možete igrati već s 4 GB (GTA V), gledajte da vaš laptop za igranje ima barem 8 GB.

Ekran - Ekran bi trebao biti minimalne rezolucije 1920 x 1080, no kako smo rekli, birajte laptop za sutra, a ne za danas. Mnogi laptopi dolaze s Full HD ekranima, a veličina ovisi o tome što volite i koliki vam ekran potreban. Realno, nije presudna stavka.

Zvuk i tipkovnica - Za pobjedu također bitan faktor. Zvučni efekti su jako važni u svakoj igri, a tipkovnicu znate i sami. Ona je alat s kojima ćete svakodnevno raditi i zato ju je dobro isprobati.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Jedinstveni smartphone izdržljivog procesora s 128GB memorije te vrhunskom kamerom.

iPhone 13 Pro Max

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

HUAWEI MateView GT

Gigabit Starter komplet olakšava stvaranje HomePlug mreže pri brzinama do 1000Mbps.

D-LINK powerline adapter