• Resident Evil 3 remake nije ponovio uspjeh originala
  • Far Cry 4 za neke gamere i gamerice je prekratak
  • House of the Dying Sun ima 3 sata najboljih svemirskih bitaka svih vremena

Puno je igara koje možete igrati mjesecima i u kojima se lako izgubiti kroz vikend. Red Dead Redemption 2 doista možete razvući, dok riješite sve glavne zadatke, pa one sporedne, pa malo uživate u divljini, ode tjedni i mjeseci. Naslova poput ovog je dovoljno i iako svi volimo igre koje će nam pružiti sate i sate zadovoljstva, postoje i one koje su jednostavno - prekratke. Tema se naravno pokrenula na Redditu, a mi donosimo pregled igara za koje korisnici misle da su prekratke.

Resident Evil 3 remake

Velik broj gamera i gamerica nije sretan s trajanjem ovog remakea. Sama igra je zapravo remake igre iz 1999. godine, a koja se zvala Resident Evil 3: Nemesis. Ta je igra bila hit, dobila je fantastične kritike i brzo se prodala u 3 milijuna primjeraka. Sve je ovo bio dobar razlog da se godinama kasnije pojavi u novom, ali očigledno kraćem obliku. I to je sigurno utjecalo na ocjenu - dok original ima 91 na Metacriticu, remake je na 77/100. Iako je dobila i nešto dobrih kritika, bilo je onih koji su je sasjekli riječima, nazvavši je plitkom i neambicioznom. No, to ju nije spriječilo da se proda u 3,6 milijuna primjeraka.

Donut County

Tek je kreneš igrati i već je kraj, ovako je otprilike glasio komentar nekoga na Redditu za ovu igru koja također spada u one koje su prekratke. No, za razliku od velikih produkcijskih kuća koje rade na igrama, ovu je razvijao jedan developer u svoje slobodno vrijeme pa je i to možda razlog za kratkoću igre. Inače, Donut County igra je bila nominirana za puno nagrada, a među osvojene spada i nagrada za mobilnu igru godine.

House of the Dying Sun

House of the Dying Sun je naslov iz 2016. godine koji, kažu svjedoci s Reddita, traje samo tri sate. Ali u ta tri sata doživjet ćete “najbolju svemirsku bitku svih vremena,” tvrde znalci. Da je igra doista prekratka složili su se i kritičari koji su joj zbog toga dali i slabije ocjene. PC Gamer je ovu igru svrstao na svoju listu najpodcjenjenijih FPS igara u posljednjih pet godina. Pogledajte:

Far Cry 4

Ne možemo reći da nam je Far Cry 4 bio prekratak, ali eto, i ovaj se naslov našao na listi. Nama, moramo priznati, često upravo ovakve kratke igre odgovaraju - da u jedan vikend riješimo sve zlikovce, pobijedimo i zaboravimo. Far Cry 4 zapravo pamtimo kao vrlo zabavan, a i kritičari su ga voljeli. Prije svega, hvalili su otvoreni svijet u kojem se događa kao i glazbu koja vas prati kroz avanture. Inače, soundtrack iz igre osvojio je nagradu na British Academy Game Awards za najbolju muziku.“Kada sam bio klinac, imao sam desetak igara i htio sam da sve traju minimalno 30 ili 40 sati. Sada kao odrasla osoba s 500 igara, sve preko 20 sati mi je previše,” napisao je jedan korisnik. Na žalost, i to je istina jer imate puno drugih obaveza pa ni ne stignete pogledati PlayStation.

Return of the Obra Dinn

Još jedan naslov je Return of the Obra Dinn, koji nam je zanimljiv jer ju je napravio Lucas Pope, game designer koji je napravio i igru Paper, Please. Obe su jako hvaljene, osvajale su puno nagrada i Reddit zajednica je složna u komentaru koji zaključuje kako bi Lucas trebao raditi više igara. A čini se da i radi na jednoj, pišu mediji, koja se zove Mars After Midnight.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

256MB cache, 7200okr./min, 3.5", za desktop

WESTERN DIGITAL tvrdi disk 8000 GB Gold

16 GB, HX430C16FB4/16 HyperX Fury, DDR4 3000MHz

KINGSTON memorija PC-24000

Printer/scanner/copier, 300dpi, 256M, USB, Wi-Fi

HP Envy 6032 multifunkcijski uređaj All-in-One