• Igra Ancestors: The Humankind Odyssey najavljena je na Rebootu u Dubrovniku
  • Heavy Rain i Beyond: Two Souls su poznati Playstation naslovi koji sada dolaze na PC
  • Wolfenstein: Youngblood je spin-off Wolfenstein smješten u isto okruženje alternativne povijesti

U razdoblju od lipnja do kraja rujna, čeka nas velik broj novih igara. Odabrali smo nekoliko koje ćemo sigurno igrati, naročito ako se nastavi ovo kišno vrijeme.

1. Sea of Solitude

Avantura Sea of Solitude izlazi početkom srpnja, a nju smo već spominjali kao naslov koji zvuči dovoljno intrigantno da ga zaigramo. U igri, vi ste mlada Kay i istražujete potopljeni grad kako bi otkrili zašto ste se pretvorili u čudovište. Sam grad je rađen po uzoru na Berlin, a autorica igre Cornelia Geppert, rekla je kako je sama igra jako osobna jer je njome liječila svoj bolni ljubavni rastanak. Grafički igra izgleda jako dobro, a glazba koja prati trailer otkriva i kakva nas atmosfera očekuje.

2. Heavy Rain

Akcijska avantura i interaktivna drama, Heavy Rain, priča je o Origami Killeru koji svoje žrtve ubija utapajući ih tijekom perioda jakih kiša. Inače, igra je izašla još 2010. za Playstation 3, a sada izlazi i za PC. Ta originalna verzija prošla je jako dobro: već je u prva dva mjeseca prodana u milijun primjeraka, radi se o jednoj od najprodavanijih Playstation 3 igara, igra je osvojila tri nagrade na British Academy Video Games nagradama...Osim toga, uključena je u knjigu 1001 igra koju morate igrati prije nego umrete.

3. Beyond: Two Souls

U isti žanr kao Heavy Rain spada i Beyond: Two Souls - riječ je o interaktivnoj drami i akcijskoj avanturi, koja je također već viđena na Playstationu no koja uskoro izlazi u verziji za PC. Osim toga, povezuje ih i autor: obje igre potpisuje David Cage, koji je osim ovih igara napravio Detroit: Become Human. Glavnoj junakinji Jodie glas je dala Ellen Page, koju trenutno gledamo u serije The Umbrella Academy.

4. Wolfenstein: Youngblood

Iskreno, Wolfenstein je pomalo postao kao Call of Duty, predvidljiv i dosadan. Možda su to shvatili ljudi iza igre koji su odlučili napraviti spin-off. U njemu, glavne junakinje su blizanke Blazkowicz, koje putuju u Pariz kako bi pronašle svog nestalog oca. Naravno, i dalje smo u alternativnoj stvarnosti u kojoj su Nacisti pobijedili u Drugom svjetskom ratu i protiv kojih se borimo. Očekujemo zabavnu pucačinu koja će trajati nekoliko sati, u single player modu.

5. Ancestors: The Humankind Odyssey

Već nas na prvi pogled ova igra podsjeća na Far Cry: Primal, što je kod nas veliki plus. Radi se o survival žanru u kojem kontrolirate skupinu majmuna u prapovijesno vrijeme u kojem oni evoluiraju. Autor igre je Patrice Désilets, koji je radio Assassin's Creed i Assassin's Creed II, a ovo mu je prva igra nakon odlaska iz Ubisofta. Igra je prvi put najavljena na Rebootu u Dubrovniku 2015. Godine. Gameplay izgleda obećavajuće:

6. Borderlands 3

U rujnu stiže novi Borderlands. Prva dva su bila dosta zabavna, no pitanje koje postavljaju kritičari stoji: što novo može donijeti trojka? Bojimo se da bi mogao upasti u CoD ili Wolfenstein zamku i postati predvidljiv i dosadan. No unatoč našim strahovima šansu će sigurno dobiti.

7. Control

Ova nas akcijska avantura o vladinoj organizaciji Federal Bureau of Control pomalo podsjeća na Fringe, zbog čega ima mali plus već u startu. Čak je i priča slična, a i trailer djeluje obećavajuće. Igra izlazi krajem kolovoza.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

i7, 16GB, 512GB SSD, GeForce RTX 2060, 17" 144Hz FHD

Razer Blade Pro 17 - moćno prijenosno računalo!

5 kamera s umjetnom inteligencijom!

HUAWEI Huawei Nova 5T