• Mount & Blade Warband je igra koja je iznimno zarazna tvrde gameri
  • Civilization 6 igrači imaju poznatu uzrečicu - Just one more turn
  • Jedan od korisnika Reddita igrao je Runescape 17 tisuća sati

Svi mi imamo neku igru kojoj smo se rado vraćali i od koje nismo odustajali iako su nam pred očima bili novi, bolji, veći, atraktivniji naslovi. U mom slučaju to je bila igra Trackmania Nations s kojom sam se dosta dugo zabavljao i koja je imala velik broj online igrača. Sama je igra izašla 2006. godine dijelom i kao promocija Electronic Sports World Cupa odnosno same Trackmania igre. Trackmania Nations imala je preko 100 single player staza, a tu je bila i još uvijek zabavna opcija da sami izgradite svoju stazu. Nakon Nationsa Trackmania je jako narasla, pa smo tako dobili Trackmania United, Trackmania Forever, Trackmania DS, Trackmania Turbo, Trackmania Wii, Trackmania2 koja je imala Stadium, Canyon, Lagoon i Valley i na kraju je tu bila Trackmania Turbo. No, niti jednu od njih nisam igrao nakon Trackmania Nationsa, ali od njega nisam odustajao. Što je to što nas drži na jednoj igri ponekad nije lako dokučiti. Odgovor na ovo pitanje pokušali su dati na Redditu, gdje su se zapitali koje ste igre najduže igrali.

1. Factorio

Factorio je real time strategija koja postoji od 2014. godine i koja na Steamu ima 10 od 10. Radi se o tzv. resource gathering podžanru sa survival elementima, a koji se događa u otvorenom svijetu. Mnogi se korisnici Reddita kunu u ovu igru i kažu da je zarazna.

2. Civilization 6

Just one more turn, kažu igrači zaljubljeni u ovu igru. Sam Civilization je dobro poznati serijal i legenda među igrama, no pitanje je što baš šesticu izdvaja od ostalih? Radi se o novijem naslovu - igra je izašla 2016. godine - a riječ je o turn based strategiji. Kao i u prethodnim nastavcima cilj je stvoriti naprednu civilizaciju. Sama je igra ocijenjena s 9 od 10 na mnogim gamerskim odredištima.

3. Mount & Blade Warband

Još jedna igra s čistom desetkom je Mount & Blade Warband, koja je akcijska role playing igra. Ovaj konkretni naslov je tzv. stand alone ekspanzija igre Mount&Blade. Zanimljivo, samo igra kod kritičara nije prošla sjajno. Zamjerali su joj što izgleda kao je izašla prije deset godina. No čini se da to nije smetalo igračima koji su zaljubljeni u nju i koji tvrde da je iznimno zarazna.

4. Runescape

Jedan od korisnika Reddita i hamer kaže kako je na ovu igru potrošio 3500 sati, dok drugi navodi kako ju je sveukupno igrao 17 tisuća sati. Ako to nije dovoljno dobra preporuka, ne znamo što je. Pogledajte gameplay i pažljivo joj pristupite:

5. Minecraft

Evo još jedan mainstream naslov za koji je jasno da se tu trebao naći. S toliko igrača koji ga svakodnevno igraju, nije nimalo čudno. Zašto je ljudi igraju? Jer vole graditi stvari. Jednostavan odgovor otkriva tajnu uspjeha ovog mega hita.

6. Europa Universalis IV

Europa Universalis IV spada u grand strategy žanr igara u kojem vam samo ime otkriva kako se radi o epskim strategijama u kojima raspolažete s kompleksnom količinom resursa. Ovaj konkretni naslov izašao je 2013. godine i ima jako dobre ocjene, 9 od 10. Igra je osvajala nagrade u kategorijama najbolje strategije i najbolje povijesne igre.

7. Halo 3

Na ovoj se listi Halo 3 nalazi “jer su je igrali svi moji prijatelji.” Neke su igre jednostavno obilježile cijele generacije i njihov životni vijek je trajao godinama. Tako im se i danas, nostalgično rado vraćamo.

8. Terraria

Još jedna igra u kojoj puno gradite je Terraria. “Tu se uvijek moglo još nešto dodatno izgraditi,” napisao je jedan korisnik i upravo to je vjerojatno bio mamac za sve igrače koji su dugi niz godina uživali u ovom naslovu.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda