• Intellivision Amico imat će nove igre i remakeove starih naslova originalne konzole
  • Iza konzole stoji Tommy Tallarico legenda igraće industrije i kompozitor
  • Intellivision Amico cilja na povremene gamere i želi nastaviti gdje je Wii stao

Intellivision je bila super popularna igraća konzola krajem sedamdesetih i u osamdesetima. Izašla je nekoliko godina nakon što se tržištu predstavio Atari 2600 i odmah ga jako napala. Mattel, koji je proizveo konzolu, u oglasima je isticao svoje prednosti u odnosu na nju i imao dosta inovacija s kojima se mogao pohvaliti. Nas je najviše impresionirala mogućnost downloada igara putem kablovske televizije. Koliko su samo bili ispred svog vremena. Sama konzola je nestala 1990. godine, no sada se ponovo vraća u nešto drugačijem obliku.

Tko je Tommy Tallarico?

Tommy je lik koji stoji iza nove konzole, a ima nevjerojatnu biografiju. Starci su ga rano upoznali s glazbom (među svoje uzore ubraja Johna Williamsa, autora Star Wars teme i drugih), a rođak mu je Steven Tyler iz Aerosmitha. Sa starim je pak kao klinac igrao igre Asteroids i Space Invaders, pa je zavolio i igraći svijet. Kada je navršio 21 godinu krajem osamdesetih otišao je iz Springfielda, Massachusetts u Kaliforniju kako b pronašao posao u igraćoj industriji. Zaposlio se kao prodavač u Guitar center trgovini gdje ga je prvi dan na poslu uočio zaposlenik tvrtke Virgin Mastertronic i to zato što je nosio TurboGrafx-16 majicu (TurboGrafx-16 je igraća video konzola). Tommy je tako dobio novi posao. Long story short, kako se kaže, Tommy je nakon nekog vremena dobio pravu priliku i počeo je komponirati glazbu za video igre. Potpisao je tako glazbu za igre The Terminator, Aladdin, Global Gladiators, Earthworm Jim, MDK...Uglavnom, ima poprilično impresivnu biografiju kojoj sada na listu dodaje vlastitu igraću konzolu.

2D konzola

Koliko sada znamo, Intellivision Amico će biti konzola namijenjena samo 2D i 2.5D naslovima, a igre će proizvoditi sama Intellivision Entertainment. Osim novih naslova, koji bi svi trebali imati rating E i E10+, očekuju se i nove poboljšane verzije starih Intellivision naslova. Zanimljivo je da je jedan od prvih najavljenih naslova treći nastavak igre Earthworm Jim. Iza zatvorenih vrata na E3 sajmu odabrani su sretnici mogli zaigrati nekoliko naslova i vidjeti kako to izgleda, dok je u kolovozu predstavljen prvi trailer u kojem se moglo vidjeti kako izgleda gameplay na ovoj konzoli. Tallarico se nada kako će ova konzola biti više kao društvena igra, uređaj koji će okupiti cijelu obitelj ispred malog ekrana. Njegov su cilj gameri koji to nisu odnosno oni koji spadaju u kategoriju povremenih igrača. Tamo gdje je Wii stao, Intellivision Amico bi trebao nastaviti. Tallarico je u pravu kada kaže da tih gamera ima jako velik broj, ali još treba vidjeti hoće li im naslovi i cijena od oko 200 dolara biti dovoljno privlačni. Odnosno, kakve će sve naslove nuditi.

Ako i sami volite klasične igre, pogledajte Nintendo Mini Classic.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Full HD, ULTRA HD, 4K kamera!

OVERMAX X-BEE DRONOVI

Spreman za svaku aktivnost!

HP 250 - 8GB, 256GB

Pouzdan za tvoju efikasnost!

HP 255 G7 - 8GB, 256GB