• HTC Vive Cosmos koštat će vas 6.519 kuna
  • Za HTC Vive Pro potrebno je izdvojiti 10.399 kuna
  • Oba sustava imaju pristup Viveport Infinity platformi i SteamVR platformi

Ako ne sad kad? Poznata je ovo rečenica koja se može upotrijebiti i danas, kada pišemo o VR sustavima na velikom sniženju. A pala nam je na pamet jer i sami priželjkujemo jedan VR sustav poput ovih, ali kupovinu uvijek nekako odgodimo za neko drugo vrijeme. Ali zašto odgađati, kad svi znamo da je pravi trenutak za VR upravo sada u ovo blagdansko vrijeme. Dva su VR sustav na sniženju: HTC Vive Cosmos koštat će vas 6.519 kuna, dok za HTC Vive Pro trebate izdvojiti 10.399 kuna.

Što nudi VR sustav HTC Vive Cosmos?

Radi se o posljednjoj verziji PC VR sustava u premium segmentu sa 6 kamera za vanjsko praćenje i bez eksternih senzora (baznih stanica). Uz vrlo jednostavno podešavanje i odlaganje, ovaj uređaj nudi superiornu udobnost i ergonomiju za dugotrajno iskustvo virtualne stvarnosti. Uz to, u njemu te čeka i Vive Reality, novo sučelje iz HTC-a - za odlično korisničko iskustvo. Novi HTC Cosmos donosi kristalno čistu grafiku - najoštriju sliku omogućavaju dva LCD panela s kombiniranom rezolucijom od 2880 x 1700px piksela. Osim toga, integrirane slušalice pružaju potpuno imerzivno iskustvo igranja, navodi proizvođač. Uz ovaj VR sustav imat ćete pristup i Viveport Infinity platformi i SteamVR platformi koje imaju velik broj naslova uz koje ćete uživati u igranju. Pogledajte recenziju:

Što nudi VR sustav HTC Vive Pro?

Proizvođač navodi kako Vive Pro dolazi s headsetom s dva 9.14 cm (3.6'') OLED ekrana od kojih svaki ima 1080 x 1200 piksela, odnosno 1440 x 1600 piksela po oku, s osvježavanjem zaslona od 90 Hz, poljem pogleda 110 stupnjeva i ugrađenim mikrofonom. Ovaj je model moguće upotrebljavati zajedno s korektivnim naočalama, a jastučić za lice pruža korisniku veću udobnost pri upotrebi, dok prednje kamere omogućuju proširenu stvarnost i pružaju iskustvo vrhunske virtualne realnosti. U kompletu se nalaze i dva kontrolera s bežičnom vezom i povratnom informacijom u obliku vibracije te dvije bazne stanice za spajanje. Kontroleri se mogu upotrebljavati s jednim punjenjem do šest sati. Bazne stanice pokrivaju 360 stupnjeva prostora, a mogu se postaviti na bilo koju površinu. Primjenjujući tehnologiju s pomoću slušalica i bežičnih kontrolera, možete se prirodno kretati, istraživati i ući u interakciju s VR doživljajima, aplikacijama i igrama koje će zamagliti granicu između mašte i stvarnosti. Sustav je i siguran jer prikazuje granice površine za igru radi sigurnosti korisnika. Pogledajte recenziju:

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI