• Slušalice za igranje moraju biti jako udobne i nenameltljive jer se igra više sati
  • Uzmite slušalice s mikrofonom kako bi mogli komunicirati sa suigračima
  • Zatvorene slušalice neće vas uznemiravati sa zvukovima iz vana

Slušalice za igranje su važan element svakog igraćeg iskustva. S njima ćete igrati do kasno u noć bez opasnosti da probudite ukućane. Uz dobar headset moći ćete se lakše koordinirati s vašim suigračima u online igrama. Slušalice će pomoći da još dublje zakoračite u igru i trznete se svaki put kad nešto šušne, jer se čini kao da je netko, upravo sada baš iza vaših leđa.

Da bi slušalice odradile svoj posao potrebno ih je pažljivo odabrati. A kako to učiniti, preporučuje i kompanija Sennheiser. Osnovani su 1945. godine u Njemačkoj, a 1987. godine dobili su Oscara za razvoj mikrofona MKH 816. Imaju set slušalica za svaki cjenovni razred. U Sennheiser kažu da je kod odabira slušalica za igranje važno obratiti pažnju na sljedeće stvari:

Udobnost

Koliko ste najduže igrali neku igru? Svi znamo da se prave bitke vode više sati i da jednom kad uđete u igru, nemate vremena za nikakve druge aktivnosti. Zato je važno da slušalice nježno leže na ušima i da niti u jednom trenutku ne smetaju uhu. Zato je važno od kakvog su materijala, ali i koji su broj. One mogu biti L, XL i XXL, a razlika je u tome kako leže oko uha.

Mikrofon

Hoćete uzeti slušalice s mikrofonom ili ne ovisi prije svega o tome igrate li online. Većina gamera spada u multiplayer skupinu, pa izbor tu i leži na modelu s mikrofonom. On će vam omogućiti nesmetanu komunikaciju sa suigračima.

Otvorenost

Slušalice mogu biti otvorene i zatvorene. Otvorene će omogućiti da čujete što se zbiva i van vašeg igraćeg svijeta, dok sa zatvorenima nećete imati taj problem. Čak i u okruženjima s puno ljudi, s njima bi trebali čuti i najmanji šum, neprijatelja u dolasku.

Kvaliteta zvuka

Iako je tu na posljednjem mjestu, kvaliteta zvuka je najvažniji element kod odabira. Koliko dobre možete odabrati, ovisi naravno o budžetu, pa tako s većim, dolazi i bolja kvaliteta zvuka.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prilagodljiv i ekonomičan laptop

HP Probook 650

Godišnja pretplata za 1 korisnika

BITDEFENDER Internet Security

Brzo punjenje, velika baterija

REALME 8