• Računalne igre s pucanjem iz prvog lica su napete i uzbudljive
  • Donosimo popis najboljih naslova u zadnjih deset godina
  • Pogledajte i gamerski laptop Lenova koji je na sniženju

Igre u žanru first person shooter (FPS) volimo zaigrati jer su napete, uzbudljive i traže barem određenu razinu vještine. Priredili smo popis najboljih naslova koji su se pojavili u zadnjih deset godina. To, naravno, ne znači kako nema još puno izvrsnih FPS igara, ali ove smatramo najboljima. Tražite li dobro prijenosno računalo na kojima biste ih zaigrali, Lenovo Legion 5 je na popustu u Linksovom webshopu, uz mogućnost besplatne dostave i dvogodišnje jamstvo.

1) Call of Duty: Modern Warfare Remastered

Pucačina koja je nadahnula brojne druge debitirala je krajem 2016. godine Predstavljala je odmak od Drugog svjetskog rata, kojim su se bavili prethodni naslovi te franšize, i uvela dobro uštimane mehanike pucanja koje su oduševile igrače diljem svijeta. Uz to je ponudila zanimljivu priču i likove s kojima se moglo poistovjetiti, kao i fantastičan multiplayer koji je u to vrijeme bio par kopalja ispred svih ostalih.

2) Counter-Strike: Global Offensive

Devet godina stara igra razvijena je iz moda za Half-Life koji je otišao dalje nego što se očekivalo. Zasjela je na vrh ljestvica popularnosti i stekla ogroman broj poklonika. Sve se u njoj vrti oko napetosti jer nemate puno prostora za pogrešku. Ukoliko vas neprijatelji uspiju neutralizirati možete samo gledati kolegice i kolege iz tima kako igraju i nadati se kako će uspjeti dovršiti misiju i bez vas. Mape su raznovrsne, osmišljene tako da dozvoljavaju više mogućih taktičkih pristupa rješenju problema s kojim ste se našli suočeni u danom trenutku, dok su oružja mnogobrojna i vjerna originalima. Puno je toga što treba savladati kako biste postali vješti, ali za uspjeh su nužni podjednako timski rad i samostalne herojske akcije.

3) Borderlands 3

Ako postoji igra koja je World of Warcraft kao pucačina iz prvog lica, onda je to Borderlands 3 iz 2012. godine. Obasut će vas ogromnim brojem oružja raznovrsnih mogućnosti i statistika, likovima koji se ne uklapaju u standardne arhetipove i herojima koje ćete dugo pamtiti. Odličan izbor ako volite igre koje su u podjednakoj mjeri nasilne i apsurdne.

4) PlayerUnknown's Battlegrounds

Prije četiri godine PUBG se pojavio i odjednom je svijet poludio za igrama u stilu battle royale. Nije bio prvi, ali je nedvojbeno postavio standarde po kojima danas prepoznajemo taj žanr: velika mapa, igrači koji na poprište stižu padobranom, nasumično razbacana oružja i oprema koje treba pokupiti i sve manje područje za igru. Nemalo se promijenio od tada jer je u više navrata nadograđivan. Ali se i dalje izdvaja po realističnom korištenju zakona fizike i tempu.

5) Metro: Exodus

Igra iz 2019. godine nominalno je pucačina, ali također nudi i zanimljivu priču. Cijeli je serijal iz kojeg potiče poznat po mješavini šuljanja i pucanja kako biste preživjeli situacije i okruženja koja vas žele zauvijek ukloniti s lica Zemlje. No, Exodus je ambiciozniji. Leveli se prostiru naizgled do beskraja i puni su pojedinosti zbog kojih ćete poželjeti istražiti svaku ruševinu na koju naiđete. Iz Moskve ćete krenuti u divljinu postapokaliptičke Rusije, zastajući u napuštenim gradovima, tundrama pokrivenim snijegom i vojnim bazama s tajnama koje treba otkriti i neprijateljima koje treba smaknuti. I kroz sve prolazite sami, naoružani inventivnim arsenalom svakojakog oružja kojeg je moguće nadograđivati.

6) Destiny 2

Kad se pojavila 2017. godine malo tko je očekivao kako će Destiny 2 biti baš toliko dobra igra. Ne samo što je donijela poboljšanja u svakom pogledu već je i evoluirala u novi, bogatiji, dublji i širi svijet za istraživanje. Među adutima su također i jednostavni način leveliranja, priča koja vas vodi kroz zadaće koje treba riješiti, ali i to što možete igrati kako god vas je volja jer ću uvijek imati nešto za ponuditi.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Bez punjenja baterije i do 12 sati

APPLE MacBook Air 13

Spremi se za izazove unaprijed

GARMIN Fenix 6