• Asus Zenbook 17 Fold jedan je od najboljih laptopa CES-a 2022
  • Samsung 2022 Eco Remote i nas je oduševio jer nema baterije
  • BMW iX Flow je auto koji mijenja boju pritiskom na tipku

Najveći tech sajam ove je godine vratio malo života u svijet tech događanja, koja su kao i sve, zastala tijekom pandemije. Ovo je prvi put nakon dvije godine da je CES bio uživo i sigurno je kako se osjetilo uzbuđenje oko toga. Mediji koji su prisustvovali odabrali su najzanimljivije gadgete, a mi prenosimo i naš izbor.

Asus Zenbook 17 Fold

O gadgetima sa savitljivim ekranom pisali smo početkom 2019. godine, kada je osim njima, CES bio uzbuđen i 5G mrežom. Danas je tako jedan od najzanimljivijih predstavljenih gadgeta, pio izboru magazina Wired, Asusov prijenosnik Zenbook 17 Fold. Kako su novinari ovog magazina primijetili radi se o laptopu koji najviše obećava kada je riječ o prijenosnicima sa savitljivim ekranom. Kada se otvori ima 17” ekran, a nudi i Bluetooth tipkovnicu.

Samsung 2022 Eco Remote

O ovom daljinskom smo i mi pisali, baš kao i svi. Jednostavno, to zaslužuje. Radi se naime o daljinskom upravljaču koji nema baterije, već energiju skuplja iz radio valova koje preuzima iz routera, odnosno od Sunca. Naime, na stražnjoj strani upravljača nalazi se i solarna ćelija. Radi se o sjajnoj inovaciji koju zaslužuje svaki dom.

Literboxer VR

Kada je o gamingu riječ magazin Wired izdvaja Literboxer VR koji vam omogućava da trenirate boks iz kuće, ako imate Oculus Quest 2 VR naočale. Zanimljivo je i da vam pomaže trener/ica, a tu je i licencirana pop glazba koja vas dodatno motivira. S obzirom na pandemiju, sigurno je kako je ubrzala razvoj i ovakvih aplikacija.

Movano

Movano je pametni prsten koji motri rad vašeg srca i tijela te vas upozorava na stanja. S obzirom na to da je navodno blizu da bude odobren od strane američke FDA, radi se prije svega o medicinskom uređaju. Izlazak na tržište očekuje se u drugom dijelu ove godine.

BMW iX Flow

Sigurni smo kako ste vidjeli ovaj BMW kojem možete promijeniti boju pritiskom na jednu tipku. Ideja iza ovog je da mijenjate boju ovisno o raspoloženju, no ima naravno i konkretne benefite. Na jakom suncu boju možete promijeniti u bijelu ili ako je hladnije u crnu. Još uvijek je riječ o konceptu, ali koji je izazvao jako puno pažnje.

Dell XPS 13 Plus

Već nekoliko godina Dellova XPS linija laptopa dominira CES-om i gotovo svake godine nađu se na listi najboljih CES prijenosnika. Tako je i ove godine. XPS 13 je inače sjajan laptop koji je i nas oduševio kad smo ga imali pri ruci. Radi se o premium laptop liniji kod koje je ove godine naglasak stavljen na minimalistički i moderan izgled. Tako, recimo, nema klasični touchpad.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

5G NE, 6.55", 8GB, 128GB, Android 11, crni

XIAOMI 11 Lite Smartphone

In-ear i naglavne, više modela

SENNHEISER slušalice

Pogledaj ponudu u nastavku i iskoristi odličnu priliku

Velika ponuda Lenovo prijenosnih računala sada uz popust -10%