• Red Dead Redemption 2 odvest će vas na još uvijek Divlji zapad
  • The Witcher 3: Wild Hunt i Assasin’s Creed: Odyssey akcijske su role playing avanture
  • Far Cry Primal naš je favorit kada je riječ o otvorenim svjetovima

Moramo priznati da otvorene svjetove jednako volimo i ne volimo. Volimo ih zbog svega što već znate - izgubiti se u njima, obavljati dodatne zadatke, jednostavno je jedan od najboljih igraćih iskustava koje možete dobiti. S druge strane, ako ste jako zaposleni nemate vremena za detaljno istraživanje ovih lijepih svjetova, pa ste frustrirani jer ne možete igrati. Okrećete se brzim pucačinama koje riješite u jednom vikendu, a otvorene svjetove ostavljate za mirovinu. Za sve vas koji imate vremena uživati u otvorenim svjetovima, evo nekoliko prijedloga kuda poći.

The Outer Worlds

Za The Outer Worlds je dovoljno reći kako su je osmislili Tim Cain i Leonard Boyarsky, koji su smislili i Fallout serijal. Riječ je o akcijskoj role playing igri koja ima prezabavnu premisu: nalazite se u alternativnom vremene u kojem 1901. godine predsjednik USA William McKinley nije ubijen. Zbog toga, svijetom vladaju mega korporacije koja su počele s kolonizacijom ostalih planeta. Vi ste jedan od putnika koji putuje upravo na jednu od koloniziranih planeta.

Red Dead Redemption 2

Stigli smo do otprilike pola ove igre i možemo reći kako smo uživali u glavnim misijama. Ali, moramo utvrditi i kako bi nam srce puklo svaki put kad bi morali projuriti pokraj neke sporedne, naizgled manje važne misije. Unatoč jaucima koji su dolazili do nas, morali smo odjahati na svom konju (kojeg smo nazvali Kapetan Miki) u čast ovog stripovskog junaka. Nestati u ovom svijetu još uvijek Divljeg zapada sigurno je sjajno iskustvo.

The Witcher 3: Wild Hunt

Eto, taman kad je stigla The Witcher serija na Netflix, možete se prisjetiti kakav je život u tom otvorenom svijetu. Sama igra je izašla 2015. godine što znači da će danas raditi lijepo i na slabijim računalima, pa može biti dobar izbor za sve one koji imaju jedno. Igra je ocijenjena odlično, a danas se ovaj naslov smatra i jednom od najboljih igara svih vremena. Neki su recenzenti hvalili upravo otvoreni svijet i način na koji se koristi da poboljša gameplay. Riječ je inače o akcijskom role playing žanru.

Assasin’s Creed: Odyssey

Još jedna igra iz akcijskog role playing žanra je Assasin’s Creed: Odyssey, a riječ je o jedanaestom glavnom naslovu serijala i dvadeset i prvom sporednom naslovu. I ovdje su kritičari hvalili otvoreni svijet i gameplay koji vas lako uvuče u igru. Za neke je ovo i jedan od najboljih naslova serijala.

Middle Earth: Shadow of War

Igra inspirirana Tolkienom ima sve što vam treba za jedno dugačko putovanje i lutanje ovim prekrasnim svijetom. Ova akcijska avantura nije možda je i najslabije ocijenjena među svim ovim naslovima, no kada govorimo o otvorenim svjetovima sigurno je riječ o onome u kojem ćete uživati od prvog trenutka kad stupite u njega.

Far Cry Primal

I konačno - naš favorit. Far Cry Primal je igra od koje nismo očekivali mnogo, a dobili smo jako puno. Odigrali smo ih sve, ali ovo je definitivno jedan od najboljih Far Cry svjetova u kojem smo bili. Svakako zaigrajte ako želite ići u prapovijest. Inače, sličan svijet, ali futuristički naći ćete u igri Zero Horizon Down.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

BITDEFENDER Internet Security za 99 kn!

ACER laptopi,konfe, AIO

IPS, 4ms, 250cd/m2, 1000:1, zvučnici

Monitor AOC 24P2Q

8GB, SSD 512GB, Radeon Graphics, 15.6" LED FHD

Prijenosno računalo HP