• Last of Us i Last of Us 2 spadaju među najnagrađivanije igre svih vremena
  • The Witcher 3: Wild Hunt je odmah ispod Last of Us
  • God of War je prošao odlično na nagradama

U današnje vrijeme broj igara je toliko velik, da je i broj nagrada koje im se dodjeljuju dosta raširen. Nagrade dijelimo na one koje se dodjeljuju na službenim natjecanjima i one koje dodjeljuju gamerski magazini. Zanimljivo je kako i nagrade magazina imaju veliku težinu i kredibilitet, pa se naslov igre godine uvijek s nestrpljenjem očekuje. Odabrali smo nekoliko naslova koji se mogu pohvaliti s jako velikim brojem nagrada.

Last of Us 2

Po nekim brojkama na koje smo ovih dana naletjeli, Last of Us 2 ima oko 294 nagrade. Sjajan rezultat naravno, ali pomalo i očekivan. Radi se naime o nastavku također super uspješne Last of Us igre, koja pak ima oko 250 nagrada. Dvojka se može pohvaliti s najviše naslova Igre godine, a taj je naslov uzela igri The Witcher 3: Wild Hunt.

The Witcher 3: Wild Hunt

Visoko na listi najnagrađivanijih igara nalazi se The Witcher 3: Wild Hunt. Na Golden Joystick nagradama osvojila je naslov Igre godine, a pobjedu je odnijela i u drugim kategorijama poput storytellinga. Sama je igra inače na Metacriticu dobila 93/100, a smatra se jednom od najboljih igara svih vremena.

God Of War

Na Golden Joystick nagradama God of War nije osvojio samo naslov Ultimate Game of the Year, koji je te godine osvojio Fortnite Battle Royale. No, God of War je osvojio Outstanding Achievement in Videogame Writing nagradu na Writers Guild of America nagradama. Inače, God of War je bio nominiran i za Nebula nagradu u kategoriji najboljeg scenarija, no pobjedu je odnio Black Mirror: Bandersnatch.

Red Dead Redemption 2

Kaže Wikipedia kako RDR2 ima 72 nominacije i 25 osvojenih nagrada, pa su tako na nekima prošli bolje, dok na drugima nisu briljirali. No u svijetu igara sama činjenica da je igra nominirana već je velika stvar. RDR2 je na Metacriticu osvojio 93/100, a ne treba ni spominjati kako i kritika i publika obožavaju ovaj naslov.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Do 36 rata u Links poslovnicama!

MacBook Pro 14"

Ryzen 5 4650G, 16GB DDR4, 1TB SSD NVMe, Radeon Vega 7, DVDRW, WIFI + BT, Windows 10 PRO.

LINKS Multimedia računalo

13. i 12. generacija vrhunskih procesora koji olakšavaju svaki zadatak.

INTEL Core i9