• Evo pregleda igara koje nas mogu dirnuti do suza
  • Zastupljeni su razni žanrovi, teme i formati
  • Neke od njih možete nabaviti u Linksovom webshopu uz popust

Igre nas vesele, uzbuđuju, često i ljute. Ali, što je s onima koje nas mogu rastužiti, pa i rasplakati? Donosimo pregled igara koje nas mogu dirnuti do suza.

Blackwood Crossing

Debitantski naslov studija PaperSeven za platforme PlayStation 4, Windows i Xbox One stavit će vas u ulogu djevojke po imenu Scarlett, koja brine o svom mlađem bratu dok svijet oko njih postaje sve čudniji i čudniji. Naći ćete se suočeni s nizom zagonetki koje ćete trebati riješiti kako bi otključali tajne Scarlettine prošlosti.

Shadow of the Colossus (149 umjesto 299 kuna u Linksovom webshopu)

Igra za PlayStation iz 2005. godine neće vas toliko rastužiti pričom koliko (ne)djelima i odlukama s kojima ćete se naći suočeni. Poput, primjerice, genocida nad cijelom rasom čiji pripadnici vas u pravilu neće napasti ako ih ne isprovocirate. Ugovor s vragom upakiran u fantastično okruženje neće vas ostaviti ravnodušnim.

Brothers: A Tale of Two Sons

Dostupna na više platformi (Android, PS4/3, Xbox 360, iOS, Windows PC), ova sedam godina stara igra studija Starbreeze iznimna je po tome što čak i njene mehanike i načini na koje upravljate likovima pobuđuju osjećaje. Iako razmjerno kratka - možete ju savladati u oko tri sata ako se potrudite - povezat će vas s glavnim likovima dublje no što možda očekujete. Djelomično zahvaljujući i tome što će natjerati vaš mozak na razmišljanje drukčije od uobičajenog.

What Remains of Edith Finch

Odlična igra za sve nas koji nismo najvještiji igrači, What Remains of Edith Finch je avantura u kojoj se priča o nesretnoj sudbini jedne obitelji polako raspliće dok istražujete kuću u kojoj je živjela, sobu po sobu.

This War of Mine

Ratna igra koja vas ne stavlja u ulogu nabrijanog vojnika nadnaravnih sposobnosti već civila zahvaćenih vihorom građanskog rata koji nastoje preživjeti najbolje što znaju i mogu. Dobrim dijelom temeljena na ratovima vođenima zadnjih desetljeća na ovim prostorima, od vas će tražiti stalno balansiranje između vlastitog opstanka i pomaganja drugima, kao i preispitivanje koliko su vaše odluke i postupci moralni. Dostupna je za Android, Nintendo Switch, PS4, iOS, Xbox One, Windows, MacOS i Linux.

That Dragon, Cancer

Naslov bi vas mogao zavarati jer igra That Dragon, Cancer (Android, iOS, Microsoft Windows, Ouya, Macintosh) nije toliko tužna zbog teme (mada ona svakako igra značajnu ulogu), koliko zbog načina na koji je ispričana priča o iskustvima autora Ryana Greena i njegove supruge nakon što je njihovom malom djetetu dijagnosticiran rijedak oblik raka. Iskreno, osobno i bolno.

Gone Home

Igra Gone Home (PS4, Nintendo Switch, Xbox One, Windows, Linux, MacOS, iOS) varijanta je dječje knjige Pale sam na svijetu, ali smještena u '90-te godine prošlog stoljeća. Interaktivna priča vodi vas kroz istragu kamo su nestali članovi vaše obitelji dok ste vi putovali po Europi.

Dark Souls

Igra koja je status legende stekla svojom zahtjevnošću mogla bi vas natjerati u suze na više načina. Recimo, kad vas ubije boss kojeg bi dokrajčili idućim udarcem. Kad shvatite koliko je tragična priča glavnih heroja. Kad otkrijete koliko je uzaludan bio zadatak koji vas je toliko namučio. I kad ju napokon uspijete dovršiti. Nije riječ o tipičnoj priči, niti je ispričana na tipičan način. Ali vrijedi truda, vremena i pozornosti koje ćete utrošiti na nju. Pa i isplakanih suza. Dostupna je za PS3, Xbox 360, Windows, PS4, Xbox One i Nintendo Switch.

Thomas Was Alone

Ako ste mislili kako vas pravokutnici ne mogu rasplakati, igra Thomas Was Alone učinit će sve kako bi vas uvjerila u suprotno. Dostupna na svim novijim platformama, ova igra Mikea Bithella odvest će vas u unutrašnjost računala, gdje ćete upravljati pravokutnicima koji predstavljaju bića umjetne inteligencije. Dio njih će postati samosvjestan i, pogađate, s time će krenuti problemi. Odlično napisana i ispričana igra u kojoj je teško ne povezati se s apstraktnim oblicima na emocionalnoj razini.

U Linksovom webshopu možete također naći i druge zgodne naslove, poput God of War (99 umjesto 149 kuna), The Elder Scrolls: Morrowind (227 umjesto 239 kuna), Sekiro: Shadows Die Twice

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Zaboravi žicu i slušaj vrhunski zvuk!

Lenovo slušalice

Četverostruka kamera, 64GB prostora!

NOVO: Samsung Galaxy A31

Snažan i lagan za rad u pokretu!

LENOVO IdeaPad 3