• Osvježeno izdanje Acerovog prijenosnika nudi AMD-ov procesor i zasebnu Nvidijinu grafičku karticu
  • Moguće ih je naknadno hardverski nadograđivati
  • U Linksu su dostupna tri modela po sniženoj cijeni i uz druge pogodnosti

Serija Aspire tajvanske tvrtke Acer namijenjena je prvenstveno za korištenje u privatne svrhe te za mala i srednja poduzeća. Ta je tvrtka inače poznata po tome što često nudi uređaje s vrlo dobrim omjerom cijene i kvalitete. Laptop o kojem ćemo ovom prilikom reći nešto više u tome nije iznimka. Osvježeno izdanje prijenosnog računala Aspire 7 s novim AMD-ovim procesorima iz serije 5000, najavljeno je početkom ove godine. Od sad je dostupno i na hrvatskom tržištu. Riječ je o prijenosniku nenametljivog dizajna i visoke razine kvalitete izrade koji će izvrsno poslužiti za glatko obavljanje posla u pokretu, pri čemu neće zazirati niti od zahtjevnijih zadaća, ali i za igranje računalnih igara kad dođe vrijeme za opuštanje.

Tri modela, pa birajte

Osim zadnje generacije AMD-ovih procesora u ove su laptope također ugrađene i zasebne Nvidijine grafičke kartice, podrška za Wi-Fi 6 i Bluetooth 5.1 te tehnologije Acer Color Intelligence i Acer ExaColor pomoću kojih možete bolje namjestiti sliku na zaslonu kako biste dobili prikaz a više pojedinosti. Također, dostupno je više različitih načina rada za regulaciju rashladnog sustava kako bi se lakše prilagodili radu pod raznim razinama opterećenjima procesora i grafičke kartice, što je značajka inače rezervirana za znatno skuplja računala.

U Linksovom webshopu trenutno možete naći tri modela Acerovog prijenosnika Aspire 7 na sniženju, uz mogućnost besplatne dostave na željenu adresu, do dvije godine jamstva i kupovinu antivirusnog softvera BitDefender po cijeni od 99 kuna. Sva tri modela pokreće AMD-ov šestojezgreni procesor Ryzen 5 5500U radnog takta do četiri GHz, s grafičkom karticom nVidia GeForce GTX 1650 4GB i SSD diskom kapaciteta 512 gigabajta memorije za pohranu. Također dolaze s LCD zaslonom tankog obruba na panelu IPS, dijagonale 15,6 inča i pune HD razlučivosti 1920 puta 1080 piksela s frekvencijom osvježavanja od 60 Hz. S drugim uređajima moguće ih je povezati putem utora za USB 3.1 (dva), odnosno USB-C, HDMI, Ethernet i LAN (po jedan). Utor za USB-C podržava prijenos podataka brzinom od čak pet gigabita u sekundi, dok jedan od utora za USB-A može biti korišten i za punjenje kada je računalo isključeno.

Moguća i naknadna nadogradnja

Svi dijele iste dimenzije i težinu - 363 puta 254 puta 22,9 milimetara, 2,15 kilograma - kao i tipkovnicu s pozadinskim osvjetljenjem te bateriju kapaciteta 48 Whr koja omogućava do 11,5 sati autonomije. Po čemu se razlikuju?

Prvi model (6.744,05 umjesto 7.099 kuna) ima osam GB radne memorije i predinstaliran Microsoftov operativni sustav Windows 10.

Drugi model (6.411,55 umjesto 6.749 kuna) nudi 16 GB RAM-a, ali uz FreeDOS kao operativni sustav, a treći (6.031,55 umjesto 6.349 kuna) ima isti OS te osam GB RAM-a. Ako se za time ukaže potreba, memoriju za pohranu i RAM moguće je nadograditi čime možete produljiti životni vijek ovog prijenosnog računala.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI