• Dell Alienware m17 ima jako visoku cijenu, ali svejedno bi ga voljeli vidjeti na svom radnom stolu
  • Acer Predator Helios 300 spada u klasu kvalitetnih gaming laptopa kojima ćete rasturiti i u školi
  • Tipkovnica Roccat Vulcan 120 Aimo i Miš Logitech G502 spadaju među najbolje u svojoj kategoriji

U školi zna biti naporno, a učenje često traži puno od školaraca. Osim sportskim aktivnostima i (offline) druženjem, dobar način za odmor je i igranje. Budimo realni, igre su super i po mnogim istraživanjima imaju pozitivan učinak na djecu. Imaju dakako i negativnu stranu (ako se previše igra) pa tu treba biti umjeren. I dok je to na svome mjestu, sve je pod kontrolom. Zato donosimo jednu još uvijek laganu ljetnu temu o najboljem za igranje, baš kao što pišemo i o najboljim stvarima za školu.

Gaming laptop Dell Alienware m17

Dell Alienware m17 trenutno je jedan od najboljih gaming laptopa, nad kojim i sami “slinimo” jer je većini njegova visoka cijena ipak previsoka. No možemo maštati o ovom laptopu koji dolazi s Core i7 8750H procesorom, 32 GB (!) RAM-a, SSD diskom od 512 GB i GeForce RTX 2080 8 GB grafičkom karticom. Radi se o tzv. Desktop replacement kategoriji laptopa jer je to računalo koje će zamijeniti ono stolno i koje će vam trajati sigurno desetak, a vjerujemo i više godina.

Acer Predator Helios 300

Ok, siđimo s oblaka i vratimo se u stvarnost. Istina je da ni Helios nema toliko nisku cijenu, ali i dalje je puno jeftiniji od Alienwarea, a nudi dobru specifikaciju. Osim toga, mnogi mediji su upravo ovakav model stavili na listu najboljih gaming laptopa za ovu godinu. Ovaj konkretni model dolazi s Core i7 8750H procesorom, 16 GB RAM-a, tvrdim diskom od 1 TB, SSD diskom od 256 GB, GeForce GTX 1060 6 GB grafičkom karticom, 17,3” LED FHD ekranom.

Slušalice SENNHEISER GSP 500

Više puta smo pisali o tvrtci Sennheiser, koja radi neke od najboljih slušalica na svijetu, a koja je za svoj rad dobila nagrade Emmy i Oscar. GSP 500 su gaming slušalice koje dolaze s mikrofonom, i koje će sasvim sigurno biti sjajan izbor za igranje ili slušanje YouTube videa o povijesnim zanimljivostima ili sličnim video materijalima važnim za školu.

Miš Logitech G502

Magazin PC Gamer i ovaj je model stavio na listu najboljih miševa za gaming za ovu godinu. Ima 11 tipki, rezoluciju od 16.000 dpi, težak je 114 grama, a jako hvale i njegov sjajan Hero senzor. Minus mu je cijena, no PC Gamer kaže da ga kupite ako si ga možete priuštiti.

Tipkovnica Roccat Vulcan 120 Aimo

O ovoj ste tipkovnici već mogli čitati na našim stranicama, a vjerujemo kako smo spomenuli i da ju je magazin TechRadar proglasio jednom od najboljih tipkovnica za igranje za ovu godinu. Radi se o mehaničkoj tipkovnici koja dolazi s RGB pozadinskim osvjetljenjem i koja vas neće inspirirati samo na to da budete najbolji u nekoj igri, već i u školi.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda