• Konzole za virtualnu stvarnost nisu jeftine, ali već dugo nisu ni samo igračke
  • Pripremite se za vrli novi svijet VR-a već danas
  • U Linksovom webshopu našli smo dvije akcijske ponude koje bi vam mogle odgovarati

Konzole za virtualnu stvarnost (virtual reality, VR) i dalje su među najskupljim elektroničkim gadgetima na tržištu. Mnogima su zbog toga teže dostupne. Ali, kad razmišljate o njima uzmite i ovo u obzir. Te konzole već dulje vrijeme ne služe samo za igranje već su višenamjenski strojevi za uranjanje u raznovrsne virtualne sadržaje, od obrazovnih do rekreativnih i rehabilitativnih. Količina sadržaja za njih raste i nastavit će se povećavati u godinama koje dolaze. Također, to što dosad nisu još naglavce okrenule načine na koje radimo, učimo, igramo se i konzumiramo druge zabavne sadržaje ne znači kako u doglednoj budućnosti neće. U sve većoj mjeri su prisutne u obrazovanju, zdravstvu, zabavi, poslovanju, istraživanju i vojskama diljem svijeta, između ostalog, a nemali broj velikih tehnoloških tvrtki upumpava milijarde američkih dolara u njihov razvoj. Stoga, ako želite sebe i svoje bližnje pripremiti za vrli novi svijet VR-a, sad je dobro vrijeme za ulaganje u tom smjeru. U Linksovom webshopu pronašli smo dvije akcijske ponude koje bi vam mogle odgovarati.

HTC Vive Cosmos - 5999 umjesto 6799 kuna

Vive Cosmos je sustav virtualne stvarnosti koji se temelji na osobnom računalu, zbog jednostavnosti korištenja pristupačan praktično svima. Od početka je osmišljen kao modularan kako bi se mogao mijenjati, razvijati i prilagođavati željama i potrebama korisnika. U njega je ugrađeno šest senzora kamere kako bi se omogućilo široko i točno praćenje, ali i izbjeglo postavljanje vanjskih kam-era za praćenje u prostor. Senzori su dovoljno osjetljivi kako bi pratili svaki vaš pokret i vjerno ga prenijeli u virtualnu stvarnost. Nudi kombiniranu razlučivost piksela od 2880 puta 1700 piksela, na LCD pločama koje smanjuju udaljenost između piksela i zajedno sa stvarnim RGB zaslonima smanjuju efekt rastera, dajući oštru i svijetlu sliku. Preklopni dizajn Vivea Cosmos omogućuje prebacivanje u svijet virtualne stvarnosti u nekoliko jednostavnih i lakih koraka. Konzola je udobna i ugodna za korištenje, s kvalitetnim slušalicama i upravljačima koji otvaraju niz novih mogućnosti. Cosmos je također kompatibilan s bežičnim adapterom Vive za one koji žele uživati u kretanju u virtualnoj stvarnosti bez kabela. Za ovu naprednu konzolu za virtualnu stvarnost dostupan je bogat katalog raznovrsnih igara i drugih sadržaja. Vive Cosmos možete nabaviti u Linksovom webshopu po 800 kuna nižoj cijeni do nedjelje, 5. srpnja, uz dvogodišnje jamstvo i besplatnu dostavu.

HTC Vive Cosmos Elite + Half-Life: Alyx - 8199 kuna

Model Elite se od standardnog Cosmosa razlikuje po nekoliko ključnih elemenata. Između ostalog, nudi višu razinu razlučivosti (2880 puta 1700 piksela kombinirano ) i poboljšan dizajn konzole kako bi bila prilagodljivija i udobnija. Na konzolu je također dodan i vizir kako ju ne bi morali skidati kad poželite nakratko se vratiti u stvarni svijet. Dovoljno je samo podići vizir ili pogledati kroz njega kako bi riješili što god trebate i vratili se igranju i drugim VR iskustvima. Također, u Elite je ugrađen External Tracking Faceplate, kompatibilan s baznim postajama kako bi se omogućilo bolje praćenje pokreta u uvjetima prejake ili preslabe rasvjete, odnosno kad u prostoriji nema puno jasno prepoznatljivih elemenata. U ovom paketu s konzolom dolazi i igra Half-Life: Alyx, ekskluzivno dostupna za Cosmos Elite. U njoj ćete naći sve što očekujete od klasičnog Half-Life svijeta: istraživanje, rješavanje zagonetki, borbe i intrigantnu priču. PC Gamer ovoj je igri dao 92 od 100, nazvavši ju 'velikom igrom za VR i za serijal Half-Life'. U recenziji PC Worlda dobila je četiri i pol od pet zvjezdica, kao 'nesumnjivo jedna od najboljih igara za VR platforme'. Paket možete nabaviti u Linksovom webshopu uz dvogodišnje jamstvo i besplatnu dostavu. Ako vam je puno dati toliko novca odjednom, ali ipak želite kupiti Vive Cosmos Elite i novi Half-Life, dostupna je i otplata na rate.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI