• Disco Elysium: The Final Cut ima najviše ocjene
  • Dusk je retro FPS koja odaje počast pucačinama devedesetih
  • Chicory: A Colorful Tale je indie naslov koji ima sjajne ocjene

Možda je još malo rano za najbolje godišnje liste, ali mi smo ipak odlučili uraniti. Ako se pojavi neki naslov koji će rasturiti i imati preko 90 na Metascoreu, posvetit ćemo mu svu pažnju koju zaslužuje.

Kako naslova ima dosta, uzet ćemo samo one koji dolaze s ocjenom preko 80 i to ne sve jer znamo koliko sam volite istraživati.

Sve za gaming potražite ovdje.

Disco Elysium: The Final Cut 97/100

Najviše ocijenjena igra u ovoj godini je Disco Elysium: The Final Cut. Ono što nam se posebno sviđa, jest činjenica da iza igre stoji estonski pisac Robert Kurvitz, kao i da je igra mega uspješna - već je nekoliko puta proglašena igrom godine. Toliko je uspješna da je već najavljena i TV serija. Radi se o RPG igri u otvorenom svijetu, u kojem igrač preuzima ulogu detektiva koji ima problema sa sjećanjem i kreće u istragu.

The House in Fata Morgana - Dreams of Revenants Edition 97/100

The House in Fata Morgana - Dreams of Revenants Edition je igra za Switch, koja spada u žanr visual novel. Zanimljivo je da dijeli sličnu priču kao Disco Elysium: The Final Cut. I ovdje imamo amneziju - probleme sa sjećanjem - no njih ima duh. Riječ je dakako o single playeru, a sam paket uključuje tri naslova, The House in Fata Morgana: glavnu priču. 2: A Requiem for Innocence: prequel koja daje više informacija o kletvi. te 3: Reincarnation koja je nastavak.

Hades 93/100

Hades spada u dungeon-crawler podžanr fantasy role playing igara, a u ovom konkretnom naslovu igrač preuzima ulogu Zagreus, princa podzemlja (s velikim P), koji pokušava pobjeći, a bježi od svog razočaranog oca. Zeznuto! Kritičari su voljeli gameplay, soundtrack, priču, likove...Dakle, sjajno zaokružena cjelina koja zaslužuje da je i sami odigrate.

Forza Horizon 5 91/100

Forza serijal već je godinama s nama. Prvi naslov iz Motorsporta je izašao 2005, iz Horizon serijala 2012. godine. Radi se naravno o trkaćoj igri smještenoj u otvorenom svijetu, a mapa u Petici je čak 50 % veća od one u četvorci. Vjerojatno je i to odigralo ulogu u visokoj ocjeni, no nje ne bi bila da nema i ostale detalje fantastično riješene. S obzirom na to da mapa predstavlja Meksiko, tamošnji su umjetnici radili murale za igru, a glazbenici skladbe.

Psychonauts 2 91/100

Ova platformska genijalna igra, osvojila je kritičare, koji je smatraju boljom od prvog dijela, koji je isto sjajan, ali ima 88/100. Igrač kontrolira Raza, mladog akrobata koji treba postati član Psychonauta. Inače, prvi dio je smatran neuspješnim - izašao je 2005. godine i trebalo je proći puno godina da dobijemo nastavak, ali i da prvi dio dobije slavu koju očigledno zaslužuje.

Microsoft Flight Simulator 90/100

Microsoft Flight Simulator je jedna od najdugovječnijih igara na tržištu i njena je povijest je toliko duboka da zaslužuje i posebnu temu. No, spomenut ćemo samo činjenicu da je prvi naslov izašao 1982. godine - samo u osamdesetima izašlo je pet naslova. Ovaj posljednji jednostavno je rasturio, a baza obožavatelja je jako zainteresirana. Po procjeni jedne analitičke kuće, u sljedeće tri godine obožavatelji igre potrošit će 2,6 milijardi dolara na igru i sve što nudi. Dakle, evo odakle i dugovječnost. No i bez nje, posljednje izdanje je svakako vrijedno pažnje svih gamera.

Chicory: A Colorful Tale 90/100

Obožavamo kad neka indie igra rasturi! A obožavamo jer pokazuje da nisu potrebni milijuni za dobru igru, već gameplay, priča, likovi i da svaki indie studio ima priliku. Ovu konkretnu igru napravio je Greg Lobanov. Igra je, kako je to već običaj, drugačije od svega što smo vidjeli. Pogledajte:

Mass Effect Legendary Edition 90/100

I prije legendarnog izdanja Mass Effect je bio jako popularan, pa je logično da je i ovaj paket svih igara na vrhu najboljih naslova. Dakle, u paketu su Mass Effect 1, 2 i 3 i sva su tri naslova remasterirana i nadograđena. S obzirom na reputaciju koja serijal prati, definitivno ide i na našu listu blagdanskih poklona, koje poklanjamo - sebi.

Dusk 89/100

Dusk je velika posveta pucačinama devedesetih, u kojima smo i sami uživali. Prije svega mislimo na Quake, Heretic, Hexen (za ovaj naslov dugo nismo čuli!), Half-Life. Inače, igra je izašla 2018., ali se ove godine na Switchu pojavila i rasturila još jednom. Radnja igre smještena je u Dusk, mali ruralni gradić u Pennsylvaniji, a žanrovski spada u retro pucačine. Probudim uspomene na devedeset uz ovaj video:

It Takes Two 89/100

Ova igra za dvoje, kako i ime sugerira, nema single player pa se tako može igrati online ili u split screenu. Riječ je o akcijskoj avanturi s elementima platformske igre. Igra je prodana u više od dva milijuna primjeraka, a o čemu se u njoj točno radi, pogledajte u traileru:

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Jedinstveni smartphone izdržljivog procesora s 128GB memorije te vrhunskom kamerom.

iPhone 13 Pro Max

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

HUAWEI MateView GT

Gigabit Starter komplet olakšava stvaranje HomePlug mreže pri brzinama do 1000Mbps.

D-LINK powerline adapter