Računalne igre mogu djeci biti korisni alati pri savladavanju novih vještina i znanja. Odabrali smo deset naslova s kojima učenje može postati zabavna i zanimljiva pustolovina.

1. Animal Crossing: New Horizons

Jedna od najpopularnijih igara za djecu unazad nekoliko godina postavit će vašu djecu na miroljubiv otok pun susjeda s kojima se mogu sprijateljiti i kućanskih sitnica koje mogu izraditi. Može ih podučiti puno toga o interakciji s drugima, izgradnji zajednice, trgovini…

Platforma: Nintendo Switch.

2. Cuphead

S vizualima u stilu animiranih filmova iz '30-tih godina prošlog stoljeća, ovo je igra koja će šarmirati ne samo djecu već i roditelje koji su odrasli uz uratke iz tog žanra. A pritom je i izazovna jer traži dobru motoriku te koordinaciju očiju i ruku.

Plaftorme: Nintendo Switch, Xbox One, macOS, Windows 10.

3. Little Digits

Iskoristite to što imate zaslon osjetljiv na više dodira odjednom kako biste pomogli djetetu naučiti kako brojati i svladati osnovno zbrajanje. Jednostavna za korištenje, zabavna i oku ugodna.

Platforma: iOS.

4. Lego Duplo World

Ovom ćete igrom uvesti dijete u čarobni svijet lego igračaka ili proširiti onaj koji već dobro poznaje. U besplatnom izdanju nudi Number Train, u sklopu kojeg je plastični vlak i aktivnosti vezane uz slaganje boja, brojanje i izradu strašnih stvorenja.

Platforme: Android, iOS.

5. Tiny Orchestra

Želite u vašem potomstvu potaknuti razvoj ljubavi prema glazbi? Krenite s ovom aplikacijom koja nudi mini igre s više glazbenih instrumenata s kojima se mogu poigrati. No, neće se na tome zaustaviti. Tu su i trening uha u obliku kviza, mogućnost orkestriranja u vlastitom aranžmanu...

Platforma: iOS.

6. Prodigy Game

Matematička igra s desecima milijuna korisnika diljem svijeta u kojoj djeca mogu napraviti vlastite čarobnjake, istraživati fantastične svjetove i natjecati se protiv druge djece. Možete im postavljati ciljeve koje trebaju ostvariti i nagrade koje će za to dobiti.

Platforme: web, Android, iOS, Amazon Appstore.

7. 2048

Prije koju godinu vrlo popularna matematička glavolomka može poslužiti kako bi učenje matematike i logičkog razmišljanja učinili što zabavnijim. Bonus je to što se i roditelji mogu uključiti!

Platforme: web, Android, iOS, Amazon Appstore, Microsoft Store.

8. Gamestar Mechanic

Platforma na kojoj vaše dijete može početi učiti kako osmisliti i izraditi vlastite računalne video igre. Puna je zabavnih zadataka, tečajeva i alata koji su mu pritom na raspolaganju.

Platforma: web.

9. Toontastic 3D

Kreativna Googleova igra namijenjena je poticanju smisla za pripovijedanje, pisanje, skladanje i tome slično. Naime, djeca ju mogu upotrijebiti za osmišljavanje i izradu vlastitih 3D animiranih filmova i priča, što potom mogu podijeliti sa članovima obitelji i prijateljima.

Platforme: Android, iOS.

10. Roblox

Još jedna igra s ogromnim brojem poklonika nije igra već platforma koja omogućava smišljanje, stvaranje i dijeljenje digitalnih iskustava u 3D svijetu. Vaše dijete može, dakle, napraviti vlastitu igru i podijeliti ju sa svijetom ili zaigrati igru nekog drugog djeteta. Ili oboje!

Platforme: web, Android, iOS, Amazon Appstore, Microsoft Store, Xbox One.

 

FOTO: Victoria_Borodinova | Pixabay

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Bez punjenja baterije i do 12 sati

APPLE MacBook Air 13

Spremi se za izazove unaprijed

GARMIN Fenix 6