• Puno je dobrih igara uz koje možete ubiti vrijeme
  • Izdvojili smo deset naslova uz koje ćete rado provesti sate i sate
  • Pogledajte usput i računala na kojima ćete ih igrati

Od skromnih početaka računalne su igre zadnjih desetljeća napredovale ogromnim koracima naprijed u praktično svakom pogledu. Mnoge od njih zalijepit će vas uz monitor ili zaslon laptopa pričom, svijetom u kojem se odvijaju, zadacima, neprijateljima… Odabrali smo deset naslova koje nećete moći prestati igrati. Tražite li izvrsno računalo na kojem ćete se igrati, bacite pogled na skoro pa 600 kuna jeftiniji Dell G5 ili neko od unaprijed sastavljenih računala u Linksu, recimo Gaming 60A.

World of Warcraft

Od početka dvijetisućitih ova računalna igra za više igrača odjednom privukla je na milijune igračica i igrača te mnoge među njima zadržala satima ispred monitora. Ključni sastojci njene privlačnosti su ogroman svijet za istraživanje koji se stalno mijenja i raste, kao i to što igrate s drugim ljudima.

Final Fantasy XV

Ponešto drukčija nego starija izdanja istog serijala, Final Fantasy XV će vas povesti na putovanje otvorenim svijetom u kojem su svi vaši suputnici ljudska bića. Često ćete putovati automobilom kroz gradove koji nalikuju na američke, a borbe se odvijaju u stvarnom vremenu. Jednom kad ju počnete igrati vrlo brzo će vas uvući u višesatne seanse igranja tijekom kojih ćete zaboraviti na svijet oko sebe.

Pillars of Eternity

U Pillars of Eternity pronaći ćete puno duha i drugih elemenata karakterističnih za izometrične igre s uživljavanjem u uloge poput, primjerice, legendarnog naslova Baldur's Gate. Iako je pomalo retro, ne računajte na to kako je manje izazovan i zabavan jer iza njega stoji Obsidian, tim koji je potpisao Fallout: Las Vegas.

PlayerUnknown's Battlegrounds

Iako ima vjerojatno najgoru skraćenicu ikad, PUBG je praktično postao sinonim za čitav žanr igara u stilu battle royale, pa i svojevrsan društveni fenomen. Marketing je dobro odradio posao, ali uzalud bi im trud bio kad sama igra ne bi bila zarazno dobra. Usprkos krajnje jednostavnoj premisi - spustit ćete se padobranom na otok i pokušati ostati zadnji na nogama u sukobu s drugim igračima - uspjela je privući ogroman broj poklonika koji su spremi posvetiti joj sate i sate boreći se sami ili u društvu s prijateljima.

Rainbow Six: Siege

Igra s desecima milijuna registriranih korisnika i dalje se izvrsno drži šest godina nakon premijere, zato što je iznimno zabavna za igranje. Također je vrlo jednostavna (dva tima nastoje preoteti bazu jedan drugome), ali ipak dolazi s dovoljno raznolikosti kako nijedne dvije igre nisu potpuno iste.

Divinity: Original Sin 2

Glavni aduti koje nudi popularni nastavak popularnog izvornika su očaravajući fantazijski svijet, složen sustav borbe i priča koja će vas prikovati sve dok ju ne završite. Obavezan naslov za sve koji vole RPG žanr.

Stellaris

Stellaris se u početku čini razmjerno jednostavnom igrom, ali s vremenom počinjete shvaćati kako ste tek zagrebali vrh sante leda kad su složenost i količina sadržaja u pitanju. Uz upravljanje resursima u ovoj strategiji u realnom vremenu očekuje vas istraživanje svemira kako biste ih prikupili, ali i otkrili brojne tajne koje krije, uključujući i nemali broj vanzemaljaca koji vam rade o glavi.

Dota 2

Najstariji naslov u ovom pregledu (premijeru je imao još 2013. godine) i dalje privlači veliki broj poklonika. U Valveu se trude svako malo ju osvježiti novim sadržajima, tako da je to danas bitno drukčija igra nego što je bila prije osam godina.

Sid Meier’s Civilization VI

Uz igre iz serije Civilization već godinama provodimo sate i sate. Njeno šesto izdanje nije u tome iznimka. Štoviše, moglo bi se reći kako je u pitanju najispeglaniji naslov koji su dosad izbacili, ali i jedna od najboljih igara iz tog žanra. Krenite, dakle, sa skupinom naseljenika i ratnikom na put koji će vas odvesti u svemir.

The Witcher 3: Wild Hunt

Dugo se smatralo kako nitko neće uspjeti skinuti Elder Scrolls V: Skyrim s trona najboljih i najpopularnijih akcijskih RPG igara. A onda je došao Geralt iz Rivije sa znatno većim svijetom za istraživanje i puno toga što je bolje nego u Skyrimu, od priče i dijaloga preko zadataka i čudovišta do dodataka koje vrijedi kupiti.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Bez punjenja baterije i do 12 sati

APPLE MacBook Air 13

Spremi se za izazove unaprijed

GARMIN Fenix 6