• Factorio zvuči jako zabavno
  • Na listi je naravno World of Warcraft
  • Stardew Valley je legendarna igra

Evo kod nas, Red Dead Redemption 2 još se vrti jer volimo jahati divljinom i ne žuriti. Nedavno se pojavilo zanimljivo pitanje o igrama koje su se igrale najduže - izdvajamo nekoliko naslova, možda ste neke od njih i sami igrali dugo.

World of Warcraft

I sami znamo puno ljudi koji su ludovali za ovom igrom. Anegdota: došli smo na jedan poslovni sastanak gdje su nam prvo pola sata pokazivali i objašnjavali zašto je WoW WOW! I znamo dobro zašto je ova igra među najduže igranima, prisjetimo se kako je to izgledalo.

Factorio

Iskreno, nikad nismo čuli za ovu igru. Factorio simulacije izgradnje i upravljanja a igra je najavljena putem Indiegogo crowdfunding kampanje 2013. i objavljena za Windows, macOS i Linux 14. kolovoza 2020. Igra prati inženjera koji se srušio i sletio na tuđi planet i mora sakupljati resurse i stvoriti industriju za izgradnju rakete.

Stardew Valley

Legendarni naslov koji volimo jer je rad jednog developera - Erica "ConcernedApe" Baronea. Stardew Valley je poljoprivredna simulacija koja se smatra jednom od najboljih videoigara svih vremena, a kritika je hvalila glazb i likove, ali i činjenicu da opušta.

Skyrim

I sami smo igrali Skyrim i jako dobro pamtimo kako je Reddit poludio prije izlaska igre, od sreće više manje. Igra je smještena 200 godina nakon događaja u Oblivionu i odvija se u Skyrimu, najsjevernijoj provinciji Tamriela, kontinenta na planetu Nirn. Pogledajmo gameplay:

Dragon Age: Origins

Dragon Age: Origins je prva igra u Dragon Age franšizi. Smještena u izmišljeno kraljevstvo Ferelden tijekom razdoblja građanskih sukoba, igra stavlja igrača u ulogu ratnika, maga ili lupeža koji dolazi iz vilenjačke, ljudske ili patuljačke pozadine.

Fallout New Vegas

Fallout: New Vegas odvija se tijekom 2281. godine u regiji koja okružuje bivši grad Las Vegas (sada grad-država pod nazivom "New Vegas"), oko četiri godine nakon događaja u Falloutu 3, i otprilike oko 204 godine nakon Veliki rat 2077, kaže kratki sadržaj. Igra je imala solidne ocjene i bila poprilično uspješna.

Minecraft

Za Minecraft je dovoljno reći kako je najprodavanija video igra u povijesti, s više od 238 milijuna prodanih primjeraka i gotovo 140 milijuna aktivnih igrača mjesečno od 2021.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda