• U trgovinama aplikacijama dostupno je na stotine tisuća igara za pametne telefone
  • Pripremili smo izbor osam najboljih za naslova Android i iOS
  • Uvrstili smo samo one koji su - besplatni

S usponom pametnih telefona rasla je i popularnost igara za tu platformu. Danas ih je dostupan ogroman broj u svim mogućim žanrovima. Pripremili smo pregled osam igara za mobitele koje zaslužuju uvrštavanje na popis najboljih ikad. Pri tome smo odabrali naslove dostupne za operativne sustave Android i iOS koji su besplatni. Pogledajte također i naš izbor najboljih mobitela za gaming.

Mario Kart Tour

Izdanje za mobitele legendarnog serijala apsolutni je užitak za igranje, kako solo tako i kad odmjeravate snage s prijateljima. Izvrstan izbor ako se želite dobro zabaviti iuz pustolovine brkatog vodoinstalatera i pritom ne potrošiti novac na novu igraću konzolu.

Fortnite

Fortnite je zadnjih godina sveprisutan, i to s dobrim razlogom. Možete ga igrati na gotovo bilo čemu - vi na mobitelu, vaši prijatelji na tablet računalu, igraćim konzolama ili dobrom starom PC-ju - i potom zamijeniti uređaje i nastaviti kao da se ništa nije dogodilo. Možda ćete trebati neko vrijeme za privikavanje ako ste se naučili igrati s kontrolerom, ali to nije ništa što ne možete svladati. A imate igru koju možete ponijeti u džepu i zaigrati s još 99 igrača kad god vam se svidi.

Monument Valley

Sve igre iz ovog serijala vrlo su oku ugodne, dok je radnja taman dovoljno kratka kako vas ne bi zamarala i dovoljno zanimljiva kako bi držala vašu pozornost za zadovoljavajućoj razini. Isplati se uključiti značajku Do Not Disturb kako bi u punoj mjeri uživali u njoj.

Pokemon Go

Igra u proširenoj stvarnosti bila je ogroman hit jednog ljeta. No, i pet godina nakon što je ugledala svjetlo dana ima na milijune poklonika diljem svijeta. Tražite li igru koja će vas natjerati na duge šetnje nakon što ste mjesece proveli kod kuće, teško ćete naći bolju.


Osim, naravno, ako se ne odlučite za Harry Potter: Wizards Unite, koja se temelji na sličnom osnovnom modelu, ali je smještena u svijet malog čarobnjaka s ožiljkom na čelu.

Angry Birds 2

S kombinacijom fizike, pažljivo sročenih glavolomki i nizom urnebesnih likova, nije čudno što je Angry Birds 2 dulje vrijeme bio jedan od najpopularnijih naslova među igrama za mobitele. Iznjedrila je nebrojeno puno nastavaka i zasebnih izdanja, ali ako želite najbolje iskustvo s gnjevnim ptičicama ili se dosad nikad niste sreli s njima (što nam je teško povjerovati), ovo je igra za vas.

Cut the Rope

Dok su drugi razvojni programeri pokušavali kopirati Angry Birds, ekipa u ZeptoLabu krenula je u posve drugom smjeru. Napravili su igru koja i dalje koristi zakone fizike, ali drukčiju i zarazno zabavnu. Krajnje je jednostavna, no tražit će od vas pažljivo planiranje i brze reakcije.

Genshin Impact

Još jedna igra za koju nije naročito važno na kojem ju uređaju igrate, samo što je u ovom slučaju riječ o RPG-u koji je u velikoj mjeri nadahnut naslovom Legends of Zelda: Breath of the Wild. Čeka vas otvoreni svijet u kojem uvijek ima nešto novo za otkrivanje i čudovišta koja treba poraziti.

Call of Duty Mobile

Izdanak slavne pucačke franšize za mobitele ne samo što je opravdao visoka očekivanja, već ih je uspio i nadmašiti. Ključni elementi izvornog serijala besprijekorno su prebačeni na manje zaslone mobitela, tako da je doživljaj igranja praktično isti. Na raspolaganju su klasični okršaji tim protiv tima i Battle Royal u kojem se tuku svi protiv svih, pa neka pobjedi najbolji.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Dovoljno snažan za svakodnevnu uporabu

LENOVO IdeaPad 3

Uhvati trenutak iz bilo kojeg kuta

MOTOROLA G10