• Volani i druga dodatna oprema učinit će utrke na računalu i igraćim konzolama uzbudljivijima
  • Donosimo pregled osnovnih elemenata na koje trebate paziti pri kupovini ove vrste opreme
  • U Linksu je dostupno nekoliko atraktivnih modela volana za digitalne utrke na popustu

Bez obzira koju vrstu igara s utrkama u digitalnom formatu volite treba vam odgovarajuća oprema kako bi u njima uživali u punoj mjeri. Zašto? Razloga je više, ali navest ćemo tri koja smatramo najvažnijima.

Unijet će potpuno novu dimenziju u igranje
Kvalitetan volan i druga dodatna oprema pojačat će ne samo doživljaj već i osjećaj upravljanja, kao i preciznost. Razina uživljenosti i uzbuđenja bit će veća.

Činit će se stvarnijim
Naravno, igre će i dalje biti igre, niti blizu stvarnom iskustvu vožnje pod ekstremnim uvjetima. Ali, s volanom u rukama i nogom naizmjenično na pedali gasa i kočnici bit ćete puno bliže stvarnosti nego što ste ikad bili, a igra koju ste mjesecima, možda i godinama igrali odjednom će postati izazovnijom.

Podići ćete vještine na novu razinu
Uz odgovarajuće postavke igre u kojima koristite volan i drugu opremu mogu postati puno zahtjevnije, a time i zabavnije. Nešto što ste dosad s lakoćom savladavali postat će novi izazov za čije savladavanje ćete se trebati više potruditi, ali će uspjeh zato biti još veće postignuće i užitak.

Na što treba paziti pri odabiru volana i druge opreme?

Cijena će, naravno, biti važan čimbenik pri odabiru opreme za digitalnu vožnju, ali ne bi smjela biti jedini. Prvo o čemu treba voditi računa jest nudi li ta oprema force feedback ili ne. Bez toga volan je tek običan kontroler koji se pretvara kako je nešto drugo. Također obratite pozornost na to je li motor koji ga pogoni tih, pouzdan, odgovara li dobro na upravljanje, kao i je li udoban i ugodan za držanje. Slično vrijedi i za pedale za gas i kočnicu, odnosno mjenjač ako ćete ih nabavljati. Trebaju biti pouzdani i dobro reagirati na upravljanje.

U Linksovom webshopu do nedjelje, 1. studenog, možete naći više različitih modela volana za digitalne utrke i prateće opreme za stolna računala i igraće konzole po sniženoj cijeni. Izdvojili smo nekoliko zanimljivih modela koji svi redom dolaze s jamstvom od godine dana. Napominjemo kako na skladištu nije ostalo puno primjeraka, pa imajte to na umu ako naletite na nešto što vam se posebno sviđa i odgovara vašim potrebama.

Thrustmaster TS-PC Racer Ferrari 388 Challenge Edition - 3.579,2 umjesto 4.699 kuna

Ovaj je model posebno osmišljen i izrađen za obilježavanje 70. obljetnice Ferrarijevog brenda. Naime, riječ je o replici stvarnog volana, ugrađenog u model Ferrari 488 Challenge, koja uključuje i rukom izrađeni omot od alkantare. Kompatibilan je s Microsoftovim operativnim sustavima 10, 8 i 7. Opremljen je responzivnim motorom snage 40 W koji nudi force feedback i ima vlastito hlađenje.

Volan Thrustmaster TS-XW Racer - 4.439,2 umjesto 5.549 kuna

Replika volana Sparco 310 kompatibilna je s PC-jem i Xboxom One. Također ima motor od 40 W, ugrađeno hlađenje, kao i posebne dodatke koji osiguravaju glatko korištenje.

Volan Thrustmaster TMX Pro - 1.583,2 umjesto 1.979 kuna

Tražite li nešto jeftinije, dobar izbor može biti ovaj model kompatibilan s PC-jem i Xboxom One. Posebna su mu prednost pedale koje je moguće prilagođavati.

Volan Thrustmaster Ferrari F1 - 1.143,2 umjesto 1.429 kuna

Ova cjelovita replika trkačkog upravljača Thrustmaster F1 2011 namijenjena je za korištenje s osobnim računalom te igraćim konzolama PlayStation 3 i 4, kao i Xbox One. Riječ je o preciznom, robusnom i realističnom upravljaču s kvalitetnim tipkama i prekidačima. Profesionalna izrada i ojačani metal osiguravaju optimalnu čvrstoću uređaja. Bonus je to što je ima službenu licencu tvrtke Ferrari. Ujedno je kompaktan (135 puta 315 puta 225 centimetara) i lagan (1,3 kilograma).

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI