• MSI GT80 Titan gamerski je laptop s mehaničkom tipkovnicom, a Asus ROG GX 700 gamerski laptop s vodenim hlađenjem
  • DuopFlip je inovativni 2 u 1 laptop, a Dell je nedavno patentirao 2 u 1 laptop s dva ekrana
  • GDP Pocket 2 je minijaturni laptop s ekranom od 7”

Većina laptopa o kojima pišemo je klasičnog dizajna, bez prevelikih i radikalnih izleta u drugačije. Inovacije se najčešće događaju ispod tipkovnice, zatim na ekranu i oko njega. Jasno je da one moraju ići u smjeru najboljeg korisničkog iskustva i da zapravo nema potrebe za prevelikim eksperimentiranjem. No ponekad, proizvođači laptopa odluče se baš za to - proizvodnju neobičnih i čudnih modela koji sigurno imaju svoju publiku.

1. MSI GT80 Titan

MSI GT80 Titan je prvi laptop koji dolazi s potpuno funkcionalnom mehaničkom tipkovnicom. Na običnim laptopima ih nećete pronaći jer su nezgodnije za tipkanje u odnosu na tradicionalne laptope, no kako se ovdje radi o gamerskom laptopu jasno je i zašto je ova tipkovnica na njemu. Naime, gameri obožavaju mehaničke tipkovnice pa vjerujemo kako im je i ovaj laptop jako zanimljiv. Laptopmag u svojoj recenziji dao je laptopu 4,5 od 5 pohvalivši i samu tipkovnicu.

2. Asus ROG GX 700

Još jedan neobičan laptop dolazi nam iz gamerskog svijeta, a riječ je o prvom laptopu s - vodenim hlađenjem. Samo hlađenje je zapravo dock na koji se laptop postavi. Sam laptop izašao je 2016. godine i koliko znamo nakon ovog više nismo vidjeli takav laptop na tržištu. Takva su hlađenja skuplja i kompliciranija, a i vjerujemo da je i manja potreba za njima jer se hlađenja rješavaju ispod tipkovnice.

3. Dellov laptop s 2 ekrana

Ovaj laptop još nije proizveden, ali je zato patentiran. Radi se o 2 u 1 uređaju koji ne dolazi s jednim već s dva ekrana. Oni se mogu zakačiti na tipkovnicu i samostalno koristiti kao tablet računalo. Zgodno rješenje koje tek treba doći na proizvodnu traku. Priznajemo, voljeli bi ga vidjeti i u stvarnom svijetu, a ne samo na papiru.

4. DuoFlip

Da se ponekad isplati isprobavati drugačiji dizajn pokazuje Duo Flip, o kojem smo već pisali, a koji su neki mediji proglasili najinovativnijim laptopom u posljednjih nekoliko godina. Radi se o 2 u 1 laptopu koji se otvara na malo drugačiji način i to tako da je postavljen u položeni položaj. Tako se tipkovnica nalazi s lijeve, a ekran s desne strane. Po njemu možete crtati, pisati bilješke i raditi druge slične stvari.

5. GDP Pocket 2

Ovaj mališan doista je mali - i ime mu sugeriran da stane u džep. Radi se o minijaturnom laptopu sa 7” ekranom i punom QWERTY tipkovnicom, koji dolazi s 8 GB RAM-a i 128 GB za pohranu podataka. Baterija će izdržati 6 do 8 sati, a samo je računalo dobilo veliku podršku na Indiegogo platformi i to u obliku 1,8 milijuna eura. S obzirom na to da su slične ideje također dobile dosta novaca, to nam samo govori kako korisnici žele ultra lako maleno računalo.

6. Floral Kiss

Iako je bilo izleta u laptope koji su namijenjeni ženama, oni više nisu česti. No, prije nekoliko godina pojavila se linija Floral Kiss koja je dolazila s lažnim dijamantima, a koju je proizveo Fujitsu. Bila je dizajnirana tako da se lako otvara s dugim noktima, a mediji su kasnije cijelu kampanju proglasili uvredljivom. A ni sama linija nije baš zaživjela.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda