• Jumper je jedan od filmova koji imaju odličnu ideju, a ne baš sjajnu realizaciju
  • Na listi se našao i film In Time
  • S ekranizacijom Eragona nije zadovoljan ni autor knjige

Često neke stvari na papiru zvuče dobro, a onda u realizaciji odu u potpuno krivom smjeru. I u tehnološkom svijetu bilo je jako puno takvih primjera, koje nalazimo pod naslovima Najgori proizvodi. Na primjer: Godine 1995. RAM je koštao između 30 i 50 dolara po MB, pa je ideja da softverski poduplate memoriju za samo 30 dolara, sigurno bila primamljiva. No, SoftRAM sa svojim proizvodom nije udvostručio količinu vaše memorije već je samo povećao cache na tvrdom disku - nešto što je svaki korisnik i sam mogao napraviti. Sud ih je natjerao da vrate novac, a zasluženo su propali 1999. godine.

Pročitajte više u našim temama o 7 najgorih tech proizvoda odnosno o Još 7 najgorih tech proizvoda svih vremena.

A mi vas vodimo u svijet filma. Ovo su filmovi za koje korisnici misle da imaju sjajno zamišljenu radnju i lošu realizaciju.

Jumper

Jumper je tik prije snimanja ponovo napisan i odabrana je nova glumačka postava što je možda pomoglo da se naše na ovoj listi. Priča je to o mladiću koji može skakati kroz vrijeme, a kroz koje bježi od nepoznatog tajnog društva. Kritika ga nije voljela pa tako na Rotten Tomatoesu ima 15 %. Ipak zaradio je dovoljno novaca da ne propadne zauvijek - čak se neko vrijeme govorilo o nastavcima, no do danas se ništa nije dogodilo (a film je izašao 2008.) Pratila ga je i igra koja na Metacriticu ima 33/100.

In Time

Naslovnu ulogu u filmu In Time tumačio je Justin Timberlake, koji živi u svijetu gdje se prestaje stariti nakon 25 i u kojem se umjesto novca koristi vrijeme. Zvuči sjajno, ali cijela izvedba je bila slaba. Sjećamo se da smo film gledali, ali ništa nas u njemu nije impresioniralo. Redatelj filma Andrew Niccol, prije toga je snimio Gattacu, napisao scenarij za The Truman Show, snimio Lord of War…

Eragon

Eragon je snimljen po istoimenoj knjizi Christophera Paolinija koji kad se film spomene redovito govori “koji film” i u potpunosti ga ignorira. Čime jasno pokazuje da nije sretan realizacijom, a nije ni publika. Na Rotten Tomatoesu ima tek 16 % i svakako spada među primjere filmova s dobrom idejom i lošom realizacijom.

Mortal Engines

Trailer za ovo je izgleda fantastično, i nas je očarao. No, pokazalo se da je publiku razočarao. Ne možemo reći jer nismo gledali, ali korisnici pišu kako se sve pretvara u sapuničastu teen romansu. S obzirom na to da je preko 10 tisuća korisnika na Redditu dalo glas gore za ovaj film, rekli bi da se slažu s tvrdnjom. Nama je to motiv da pogledamo.

Hancock

Odličan film do prve polovice, katastrofalan do kraja. Tako nekako glasi zaključak o ovom superherojskom filmu, u kojem je super heroj i anti junak. Zanimljivo, film je zaradio jako puno i zauzeo 2008. godine četvrto mjesto po zaradi. Kritika je imala podijeljena mišljenja pa na Rotten Tomatoesu ima 41 %.

Dark Tower

Knjiga Stephena Kinga je fantastična, a film nije. No to je uvijek rizik s adaptacijama knjiga - nekad je teško prenijeti sve u kratko vrijeme. A i svi znamo da knjige daju drugačiji osjećaj svega što se događa.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

8GB, 512GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" IPS FHD, FreeDOS

ACER Aspire 5 Ryzen 3 5300U

Core i5 1135G7, 8GB, 512 SSD, Geforce MX350, 15.6" IPS FHD, Windows 10

ASUS VivoBook S15 S533EQ-WB517T