• S Kindle e-book čitačem nema smetnji
  • S Kindle e-book čitačem nema smetnji Cijena mu se kreće već od 1.199 kuna
  • Na raspolaganju vam je milijuni naslova

Istina je, bliži se vrijeme blagdana i vrijeme u kojem razmišljamo što pokloniti onima koje volimo. Naš prijedlog je, ako imate mogućnosti, pokloniti Kindle. Radi se dakako o Amazonovom e-čitaču, a mi donosimo razloge zašto baš Kindle i zašto baš sada.

1. Nema distrakcije

Dakle, ovo obožavamo kod Kindle uređaja. Kad čitaš, čitaš. Nema mailova koji dolaze, nema samo da pogledam nešto na Instagramu. Ne dolaze poruke i nema odlaska na druga internetska odredišta. Fokusirani smo na čitanje i svije knjige u kojem se nalazimo.

2. Milijuni naslova

Knjiga za Kindle, na engleskom jeziku, ima jako puno. Među našu omiljenu zabavu spada i istraživanje različitih naslova i dodavanje najboljih na našu čistu za kupovinu. Što se knjiga tiče dostupno je doista sve - od najpopularnijih The New York Times bestsellera do self-publishing avantura svih onih koji žele biti pisci.

3. One click

Kupovina Kindle izdanja je revolucionarno jednostavna, dovoljan je jedan klik da knjigu kupite i da ona sjedne na vaš Kindle. Doista sjajno rješenje, možda čak i prelagano jer često ovakve stvari impulzivno kupujemo.

4. Sva knjige na jednom mjestu

Dakle, kad vidimo komentare da “nije to to” ako nije “prava” knjiga, nemamo komentara. Doslovno je isti sadržaj. I možda vi ne pamtite, ali mi se sjećamo koliko nam je torba za more bila teža jer smo nosili pet-šest knjiga. Danas, u Kindleu ih je na stotine i tu težinu ne osjećamo.

5. Svima treba bijeg u knjigu

Budimo realni, u drugoj godini pandemije svima dobro dođe da pobjegnu u neki knjiški svijet. To može biti bilo koji svijet, pa i pandemijski, važno je da nema smetnji sa strane i da možete uroniti u dobro štivo.

6. Recenzije knjiga

Amazon ima na tisuće i tisuće recenzija iz kojih ćete lako zaključiti sviđa li vam se neka knjiga ili ne. Ovo se ne odnosi samo na Kindle naravno, ali pomaže da taj one click sami sebi opravdamo.

Koji Kindle kupiti?

Amazon Kindle Paperwhite u ovom trenutku košta 1.199 kuna. Radi se o modelu kakav i sami posjedujemo i možemo samo reći kako smo jako zadovoljni. To je osnovni model, koji dolazi s 8 GB prostora za pohranu podataka odnosno podrškom za WiFi. Ima 6” ekran, a radi se o uređaju koji je vodootporan (2 metra, 60 minuta u slatkoj vodi), ima rezoluciju 300 dpi i bateriju koja će s jednim punjenjem trajati tjednima. Ako je doista riječ o poklonu dalje od ovog ne trebate ići, ovaj Kindle ima sve što vam treba za ugodan knjiški život.
Photo by Marcos Paulo Prado on Unsplash

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

256MB cache, 7200okr./min, 3.5", za desktop

WESTERN DIGITAL tvrdi disk 8000 GB Gold

16 GB, HX430C16FB4/16 HyperX Fury, DDR4 3000MHz

KINGSTON memorija PC-24000

Printer/scanner/copier, 300dpi, 256M, USB, Wi-Fi

HP Envy 6032 multifunkcijski uređaj All-in-One