• Halt and Catch Fire je priča o počecima razvoja osobnih računala
  • Cameron Howe brzo ćete zavoljeti
  • Christopher Cantwell, jedan od scenarista, dio je inspiracije pronašao i u osobnom iskustvu.

Halt and Catch Fire je uvjerljivo najbolja serija o računalima. Prošla je dosta nezapaženo i netko je dobro napisao kako je to najbolja serija koju nitko ne gleda. I mi se slažemo s tim, pa smo odlučili još jednom probati ispraviti tu nepravdu.

1.  Halt and Catch Fire je priča o počecima razvoja osobnih računala u osamdesetim godinama prošlog stoljeća. Sveukupno ima četrdeset epizoda koje se protežu kroz četiri sezone.

2. Problemi s kojima su se susretali autori prvih osobnih računala danas nam se čine smiješnima, no bili su realni i pravi. I samo su najpametniji inženjeri mogli pronaći rješenje za njih. Svakom zaljubljeniku u tehnologiju ovo će biti pravo uzbuđenje.

3. Cameron Howe, jedna je od glavnih junakinja serije. Ona je jako talentirana programerka koju smo još više zavoljeli kad je u prvoj sezoni nosila majicu Ignore Alien Orders.

4. Priča se ne vrti samo oko razvoja osobnih računala. Kako napreduju ona, tako i naši junaci imaju nove interese - stvaraju prve online gaming zajednice, a kasnije i pretraživače. Divno je vidjeti napredak u tehnološkom sektoru kroz njihove priče.

5. Osobne priče, problemi o odnosi među likovima nisu zanemareni i isprepliće se kroz sve četiri sezone. Christopher Cantwell, jedan od scenarista, dio je inspiracije pronašao i u osobnom iskustvu. Njegov je otac 1982. godine bio prodavač softvera; preselili su se u Piano, Texas koji je pripadao tzv. Silicon Prairie regiji.

6. Prva sezona je najslabija. Na Rotten Tomatoes ima 78 %, dok druga i treća imaju 90, odnosno 96 %. Posljednja, četvrta sezona, ima 100 %. Kritičari su seriju zavoljeli putem baš kao i mi. I slažemo se da je prva sezona najslabija.

7. Znamo da IMDb mnogi ne smatraju relevantnim za ocjene filmova i serija, ali ipak treba reći kako je ocijenjena s dosta visokih 8,4. Vjerujemo da će u budućnosti imati kultni status. Ne kao Firefly, ali možda kao nama jako drugi Studio 60 at Sunset Strip.Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda