• Stare igre možete naći na stranicama Old Games download i MyAbandoware
  • Reverse Dictionary pomaže otkriti koja vam je riječ na vrh jezika
  • I have no TV ima ogroman broj dokumentaraca

Internet je čudo! Prepuno informacija i odredišta koje nam pomažu na različite načine. Ni danas ne zaboravljamo kako smo naletjeli na web stranicu na kojoj upišete što imate u hladnjaku, a ona vam izbaci - recept. Bilo je to krajem devedesetih, kada takvih stranica nije bilo puno. Danas su takve i one bolje od njih uobičajene. No, u skrivenim kutcima interneta ima ih još, a izdvojila je jedna od Reddit zajednica.

Where is This

Ova stranica otkrit će vam lokaciju na kojoj je snimljena fotografija koju imate. Zgodno, ako kopate po nekoj staroj arhivi fotografija. Nezgodno ako netko otkrije vašu lokaciju, a vi to ne želite. Inače, i Google ima reverse image search koji može pomoći da brzo otkrijete slične fotografije.

Reverse Dictionary

Znate ono kad vam je neka riječ na vrh jezika, a ne možete se sjetiti kako se kaže? Upravo taj problem rješava ova web stranica. Opišete na što mislite i dobijete rezultat. Kako kažu na Redditu potrebno je malo pretraživanja da shvatite kako otprilike pretraživač radi i olakšate si posao.

Get Human

Iako nije primjenjivo kod nas, i dalje je super korisno - možda netko ukrade ideju pa je dovede u naše krajeve. Stranica je to koja vam pomaže s korisničkom podrškom na način da vam pokazuje kako najbrže doći do žive osobe. Dakle, bez pritisnite 1 za ovo 3 za ono.

Just The Recipe

Jako puno ljudi voli dobar recept. Isti broj ljudi, na različitim stranicama, ne želi čitati sedam paragrafa prije recepta o baki koje se iskrcala na Ellis Island i donijela recept iz nekog sela na Siciliji. Ovaj site rješava upravo taj problem, dajući vam samo čisti izvorni recept da se odmah možete baciti na kuhanje. Sorry baka.

I have no TV

Priznajemo, jako često na YouTubeu upisujemo termine poput “SF 80s full movie” kako bi dobili impresivne liste različitog sadržaja. I have no TV daje pristup ogromnom broju dokumentarnih filmova, odnosno klasificira ih po žanrovima i daje vam priliku da ih pogledate. Nismo sigurni je li legalno i o čemu je riječ. Volite li dokumentarce svakako provjerite i - Volim dokumentarce na koje također možete pogledati dokumentarne filmove.

Photopea

Iznimno koristan online “Photoshop” smjestio na se na ovoj adresi. I sami ga koristimo svaki dan i možemo reći kako se doista radi o alatu koji će vas vjerno (i besplatno) služiti. Nastao je prije osam godina, podržava se oglasima i dostupan je u čak 40 jezika.

Internet is beautiful

Jedan od naših najdražih subreddita upravo je ovaj - Internet is beautiful. Na njemu svakodnevno možete pronaći jako puno sadržaja poput ovog koji upravo čitate. Naša je preporuka, naravno, krenuti polako prema kraju i bilježiti najbolje. Ali pazite, jednom kad krenete, teško ćete stati.

Old Games + Abandonware

Gomilu starih igara slobodnih za preuzimanje možete pronaći na jednom od ova dva sitea. Želite li zaigrati Sid Meier’s Civilization, Need for Speed 2, Prince of Persia naći ćete ih na ovim stranicama.

Photo by Noah Buscher on Unsplash

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

256MB cache, 7200okr./min, 3.5", za desktop

WESTERN DIGITAL tvrdi disk 8000 GB Gold

16 GB, HX430C16FB4/16 HyperX Fury, DDR4 3000MHz

KINGSTON memorija PC-24000

Printer/scanner/copier, 300dpi, 256M, USB, Wi-Fi

HP Envy 6032 multifunkcijski uređaj All-in-One