• Kindle za djecu nema pristup društvenim mrežama, video zapisima i sličnim sadržajima
  • Namijenjen je isključivo za čitanje i dolazi s godišnjom pretplatom na FreeTime Unlimited, gdje je na tisuće knjiga za djecu
  • Cijena mu se kreće oko 110 dolara

Jako volimo Kindle. Toliko, da bi se prije riješili pametnog telefona nego Kindle uređaja. Očigledna činjenica da volimo knjige nije jedini razlog zašto nam je Kindle drag. Volimo ga jer može imati na tisuće knjiga - model od 8 GB pohranit će 6000 knjiga na uređaj, to je cijela biblioteka. Osim toga, opcija kupite s jednim klikom na Amazonu je toliko sjajna da je obožavamo koristiti. Da ne govorimo o wish listi na Amazonu na koju stalno dodajemo knjige koje želimo i prolazimo je da se podsjetimo što je na njoj.

Stiže Kindle za djecu

Sigurni smo kako će i naša djeca imati Kindle. Da, svjesni smo kako je potrebno smanjiti vrijeme provedeno pred ekranom, ali spada li Kindle pod klasičan ekran? Vjerujemo da se ne može svrstati pod istu kapu kao TV ili mobitel. Na njemu - još jedan veliki razlog zašto ga volimo - nema ničega da vam odvuče pažnju, osim eventualno druge knjige. Takav je i Kindle za djecu. Na njemu nema igara, društvenih mreža, reklama ili video zapisa koji se mogu gledati satima. Čak ga i Amazon reklamira sa sloganom It’s reading time, not screen time. Sam Kindle je zapravo Kindle desete generacije koji dolazi s lijepom dječjom navlakom, godišnjom pretplatom na FreeTime Unlimited i dvogodišnjom garancijom.

Svi dobri naslovi su tu

FreeTime Unlimited ima na tisuće naslove u kojima djeca mogu uživati, a među njima su i Harry Potter, The Hobbit, Frozen i slični. Roditelji mogu pratiti točno koliko je dijete pročitalo i što čita, a kako nema ostalih distrakcija, nema ni roditeljskih briga. Osim čitanja običnih knjiga Kindle može poslužiti i za učenje jer će nepoznate riječi istražiti alatima koji su uključeni u paket. Što se tehničkih detalja tiče, ovaj Kindle ima 6” ekran, težak je 288 grama, u potpunosti je bežičan i ne treba mu računalo da se na uređaj preuzmu knjige. Sav je vaš sadržaj pohranjen na Amazon Cloudu, a baterija traje tjednima. Po specifikaciji proizvođača trebala bi trajati četiri tjedna. No, kako vjerujemo i sami znate, trajanje baterije ovisi o tome što na uređaju radite i kako ga koristite. Sam uređaj potpuno će se napuniti za četiri sata. Amazon navodi i kako je ovaj Kindle namijenjen svoj djeci starijoj od sedam godina. Cijena uređaja kreće se oko 110 američkih dolara.

I za velike

U nas trenutno možete kupiti nekoliko Kindle verzija. Kindle 6” iz 2019. godine koji dolazi s 4 GB RAM-a i osvjetljenjem ekrana koštat će vas oko 850 kuna, a dolazi u crnoj i bijeloj boji.

Amazon Kindle Oasis trenutno je najskuplji Kindle u ponudi, a cijena mu se kreće oko 2.200 kuna.

Nama se nekako najviše sviđa PaperWhite Kindle model, koji ima 6” ekran i 32 GB prostora za pohranu podataka.

Ostale Kindle modele pogledajte ovdje.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Prijenosno računalo vrhunskih perfomansi

ASUS ROG Strix

Pametni sat modernog dizajna

Sportski sat XIAOMI