• Trenutno u Linksu možete kupiti četiri CircuitMess proizvoda
  • Nibble Type F dolazi s unaprijed učitanim četiri retro igre inspirirane kultnim klasicima
  • Ringo je otvoreni izvorni telefon

Albert Gajšak već je dobro poznato lice i van IT scene, riječ je o vrlo uspješnom mladom poduzetniku. Kolegice i kolege iz Netokracije prvi put ga spominju 2016. godine kad je imao tek 17. Sudjelovao je na Osijek Mini Maker Fairu, gdje se našao u timu Crobotix. Taj je tim kombinirao 3-D printanje, Arduino, Raspberry Pi, puno žica, lemljenja i tisuće linija koda za svoje projekte. Godinu dana kasnije, Albert je već bio autor edukativne igraće konzole MAKERbuino; riječ je bilo o setu dijelova uređaja koje morate sastaviti kako biste dobili vlastiti konzolu. Te je godine držao radionicu svima koji su poželjeli biti dio “uradi sam” svijeta.

100.000 dolara za MAKERBuino

Iste je godine Gajšak Kickstarter kampanjom skupio nešto više od tisuća dolara za MAKERBuino. Bio je to ogroman boost za nastavak rada, jer je tijekom kampanje prodano 1500 setova ove retro uradi sam konzole. Projekt se svidio i ekipi sa Kickstartera koji su je uvrstili u Projects we love rubriku, što je sigurno doprinijelo daljnjem rastu. Godinu dana kasnije Gajšak je pobijedio na BUG Idea Knockoutu gdje je prva nagrada - put na CES i izlaganje na ovom sajmu. Radi se o jednom od najvećih tech sajmova na svijetu, koji se događa svake godine u Las Vegasu.

300.000 dolara za Makerphone

Sljedeći Gajšakov projekt bio je MAKERPhone, koji je na Kickstarteru došao do 300 tisuća dolara podrške. Radi se naravno o edukacijskom mobilnom uređaju koji slažete sami. CircuitMess STEM Box na Kickstarteru je imao 400.000 dolara, a njegov posljednji projekt - Batmobile - približava se brojci od 200.000 dolara podrške. DIY zajednica je jaka i voli što Gajšak i njegov tim rade. Stvari na “papiru” izgledaju sjajno no nemojmo zaboraviti da iza svakog od ovih proizvoda stoje sati i sati mukotrpnog rada, te kako je to cjelodnevni posao koji sigurno nije lak, pa je samim tim uspjeh veći. I sigurno inspirativniji za sve generacije koje dolaze.

CircuitMess u Linksu

Trenutno u Linksu možete kupiti četiri CircuitMess proizvoda. To su:

Edukacijska konzola Ringo po cijeni od 999 kuna

Edukacijska konzola Spencer po cijeni od 899 kuna

Edukacijska konzola Nibble Type F po cijeni od 649 kuna

te Dodatak za edukacijske konzole CIRCUITMESS Tools pack, koji će vas koštati 349 kuna.

Ringo je otvoreni izvorni telefon koji možete sami izraditi kao i obrazovni uređaj u obliku mobilnog telefona kompatibilan sa svim mobilnim mrežama. Spencer je DIY glasovni asistent koji će vas naučiti o AI-u, prepoznavanju glasa, IoT-u i sintezi govora.

Nibble je nova i poboljšana verzija MAKERbuina, koji je do danas prodan u više do 12 tisuća primjeraka diljem svijeta. Na temelju komentara korisnika nastala je ova igraća konzola, za koju kažu da je još zabavnija za korištenje.

Nibble dolazi s unaprijed učitanim četiri retro igre inspirirane kultnim klasicima:

Bonk-hommage Pongu-jednoj od prvih komercijalno uspješnih video igara
Invaderz - klasična svemirska pucačina
Zmija - igra koja je na počecima mobitela dominirala i koja se jako rado igrala
SpaceRocks - ovo je igra u kojoj snimate asteroide i zarađujete bodove

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

8GB, 512GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" IPS FHD, FreeDOS

ACER Aspire 5 Ryzen 3 5300U

Core i5 1135G7, 8GB, 512 SSD, Geforce MX350, 15.6" IPS FHD, Windows 10

ASUS VivoBook S15 S533EQ-WB517T