• Električne četkice možete pronaći već od 199 kuna
  • Neke od njih dolaze sa - umjetnom inteligencijom
  • Neke od njih dolaze sa - umjetnom inteligencijom Električne četkice efikasnije su od običnih

Električne četkice za zube imaju dugu povijest. Prvu je napravio Tomlinson Moseley 1937. godine, a prodavao ju je po imenom Motodent. Tomlinson je svoj izum patentirao, a sljedeća se pojavila 1954 godine kasnije pod imenom Broxodent u Švicarskoj. Američki General Electric počeo ih je proizvoditi u šezdesetima, no sve su te četkice bile niskih sigurnosnih standarda, pa su danas poprilično drugačije. Zanimljivo je da je njihovu upotrebu u svom romanu We predvidio pisac Yevgeny Zamyatin. Po mnogim istraživanjima električne četkice su efikasnije od običnih, a unutar različitih tipova električnih četkica efikasnost se razlikuje. Danas možete birati između doista velikog broja električnih četkica, a mi smo odabrali nekoliko modela.

ORAL-B D100 Vitality Cross Action - 229 kn

Električne četkice možete dobiti već od 199 kuna, a sto kuna više koštat će vas ORAL-B D100 Vitality Cross Action četkica. Proizvođač navodi kako punjiva električna zubna četkica Oral-B Vitality 100 Cross Action pruža klinički dokazano bolje čišćenje od obične klasične zubne četkice. Što se specifikacija tiče, naglašavaju kako glava zubne četkice Cross Action obavija svaki zub vlaknima nakošenima za 16 stupnjeva, dok 2D tehnologija čišćenja oscilirajućim i rotirajućim pokretima uklanja zubne naslage bolje od obične klasične zubne četkice. Mjerač vremena ugrađen u dršku pomaže da pranje zuba traje 2 minute u skladu s preporukama stomatologa.

Panasonic EW DM81 - 369 kn

Priznajemo, dizajn ove jako nam je privlačan - dolazi u crnoj boji i izgleda doista dobro. Radi se o vrlo tankoj četkici, koja pažljivo doseže optimalna 3 mm dubine parodontnih džepova radi uklanjanja zubnih naslaga i bakterija. Za čišćenje koristiti tehnologiju zvučne vibracije, a osim u crnoj, dolazi u bijeloj i zelenoj boji.

Philips HX6803/04 - 489 kn

Ova je četkica trenutno na akciji, pa joj je cijena pala s 549 na 489 kuna. Ova pametna četkica ima dosta zgodnih funkcionalnosti pa vas tako upozorava vas kad previše jako pritišćete. Ima pametnu dršku i pametnu glavu četkice koje komuniciraju, a nama se sviđa QuadPacer opcija koja daje vam do znanja da ste potrošili odgovarajuće vrijeme čišćenja svakog dijela usta.

Oral-B iO8 - 2.099 kn

Najmoćnija od svih je električna četkica Oral-B iO8. Proizvođač ističe kako ova četkica daje 100% zdravije desni u jednom tjednu. Ima interaktivni zaslon koji signalizira važne informacije: uključujući načine četkanja i podsjetnik za zamjenu glave, pozdravlja vas pri uključivanju i osmijehom nagrađuje za dobro obavljen posao. No osim toga tu je i umjetna inteligencija koja prepoznaje vaš stil četkanja i usmjerava vas pri pranju zubi, tako da ne propustite niti jednu površinu. Četkica ima šest pametnog načina četkanja.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda