• Bez dobrog računala nema ni posla od kuće - naš izbor su ultralaki laptopi
  • Uzmite i dobar pametni telefon, sigurno ćete puno posla obavljati s njime. Važno je da ima NFC - opciju beskontaktnog plaćanja
  • Pisači i docking stanice obavezan su dio svakog kućnog ureda

Dio hrvatskih tvrtki već je počeo raditi od kuće, a neke se tek spremaju za to. Srećom, danas je rad od kuće za većinu izvediv uz pomoć dobrog hardvera te pametnu organizaciju procesa. Spadate li među one koji moraju ažurirati hardver, za ovu priliku donosimo pregled svega što vam je potrebno za neometan rad od kuće.

Sve proizvode možete kupiti u Links web trgovini i dobiti ih dostavom što je danas najsigurniji način kupovine.

Prijenosno računalo za rad i video pozive

Za situaciju u kojoj se trenutno nalazimo, najbolje je imati dobar laptop. Možda vas je virusna situacija primorala da sad kupite novi, pa je važno da ne tražite privremeno rješenje. Uzmite laptop koji će vam trajati minimalno sljedećih pet godina. Neka svakako ima 8 GB RAM-a i SSD disk - veličinu ćete odabrati sami. Naš izbor uvijek ide prema ultralakoj kategoriji ili 2 u 1 laptopima, koji istovremeno mogu biti i tablet i laptop. Danas svaki laptop ima kameru s kojom ćete, uz pomoć raznih komunikacijskih softverskih alata, lako komunicirati s kolegama. Veliku ponudu laptopa provjerite ovdje.

Pametni telefon za brzu i efikasnu komunikaciju

Da vjerojatno već imate jedan, ali ako ćete raditi od kuće, razmislite o boljem modelu. Kava telefon vam treba? Za rad onaj s baterijom koja dugo traje, ali i s dovoljno prostora za pohranu podataka. Možda ćete i na njemu obavljati dio poslova. Gotovo je sigurno kako ćete i preko telefona slati e-mailove, dogovarati se preko WhatsAppa, ažurirati društvene mreže. Za trenutnu situaciju dobro bi bilo uzeti pametni telefon srednjeg cjenovnog razreda, pa ciljajte na modele koji imaju 128 GB prostora za pohranu podataka, ali i NFC. Naime, NFC omogućava beskontaktno plaćanje - još jedna funkcionalnost koja će dobro doći u današnje vrijeme. A s obzirom na to da ćete možda biti u kući neko vrijeme, razmislite i modelima s velikim ekranom kako bi na njima uživali u streaming servisima ili najnovijim mobilnim igrama. Pogledajte veliku ponudu pametnih telefona ovdje.

NFC mobitele provjerite ovdje.
Pametne telefone s velikim ekranom pogledajte ovdje.

Dodani monitor ili stalak za laptop

Za lakši posao i pravi ured kod kuće dobro je imati veliki dodatni monitor. Sigurno je kako ćete lakše raditi, ali i kako ćete bolje čuvati oči. Jasno je da on nije nužan za efikasan rad od kuće, ali je dobro rješenje. Naime, stručnjaci preporučuju da vam je ekran u visini očiju odnosno udaljen od vas oko trideset centimetara. Ponudu monitora pronađite ovdje. Ako ste već odlučili raditi isključivo na laptopu, svakako pogledajte hlađenja za prijenosna računala, koja mogu poslužiti i kao stalak. Uz hlađenje, trebat će vam i dobra tipkovnica kao i miš. Veliku ponudu tipkovnica pogledajte ovdje, a po miševe svratite ovdje.

Pisači

Vjerojatno ni ne brojite koliko se na poslu puta prošećete do pisača, pa tek sada, kada radite od kuće, shvaćate koliko vam znači. Ako spadate među takve ne odlazite na kućni rad bez jednog pisača. Možda je i najbolje uzeti multifunkcijski uređaj koji će poslužiti i kao skener. Provjerite veliku ponudu pisača ovdje.

Mrežna oprema

Bez dobrog interneta nema ni dobro obavljenog posla od kuće. On je preduvjet za uspješan rad od kuće, a i za to, možete dobiti pomoć od različitih hardverskih rješenja. Za sve one kojima treba ozbiljniji i uvreženiji kućni ured, tu su mrežna rješenja. Osim ovoga, svakako pogledajte i izbor docking stanica.

Dobra stolica

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je dobra stolica važna. Uzmite onu koja ima dobru podršku za leđa, odnosno koja ima velik broj podešavanja. Ne zaboravite na materijal naslona, koji se ne smije “pregrijavati” i na činjenicu da i stolice imaju vijek trajanja. Ako je sad pravo vrijeme za novu stolicu, ponudu provjerite ovdje.

Još nekoliko savjeta za rad od kuće:

Bez obzira na to što radite od kuće, i dalje vas čekaju sastanci. Neka na njima netko preuzme vođenje, kako ne bi došlo do kaosa.

Obucite se za posao. Kao netko tko ima iskustva s radom od kuće, možemo vam reći i da je ovo jako važno. Lijepo zvuči rad u pidžami, ali oblačenje za posao će vas lakše ubaciti u radno stanje.

Uredite pametno radni prostor. Važno je da imate prostor koji je namijenjen za vaš kućni ured. Pročitajte Kako dizajnirati kućni ured i 5 dobrih ideja za još bolji kućni ured.

Mislite na djecu. Raditi od kuće s djecom u stanu nije sigurno lako, pa je dobro nabaviti “hardver” za njih. Pogledajte velik izbor igračaka ovdje, a svratite i u Linksov odjel s video igrama i konzolama

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001