• LG-jev TV dolazi s puno funkcionalnosti sjajnih za streaming
  • Cijena mu trenutno iznosi 3.699 kn
  • I konkurencija ovom TV-u je dobra - pravo vrijeme za izbor

Već smo puno puta spomenuli kako Netflix često gledamo na najmanjem ekranom - onog od mobilnog uređaja, jer jednostavno vrijeme i obaveze diktiraju i kako konzumiramo sadržaj. No, složit ćemo se da je Netflix možda i prirodniji na većem TV ekranu, u neko kišno nedjeljno popodne. Za takve situacije, potreban vam je i dobar TV.

Danas je tržište prepuno kvalitetnih modela i doista se ima između čega birati. Među takve spada i ovaj LG-jev 4K UHD TV od 55”, na kojem ćete bez imalo sumnje, uživati u svim streaming servisima. Riječ je naravno o Smart TV-u s podrškom za DVB-T2/C/S2, 2 HDMI ulaza, jednim USB ulazom, ulazom za LAN, podrškom za WiFi. Cijena mu je 3.699 kn.

Filmmaker mode

Proizvođač ističe nekoliko funkcionalnosti koje bi vas mogle privući ovom modelu, a koje se čine doista zanimljivima. Kako pišu, Filmmaker mode i HDR omogućit će vam interaktivnije iskustvo gledanje, a navode i da je slično kino iskustvu. Naime, Filmmaker mode “isključuje zaglađivanje pokreta zadržavajući izvorni omjer slike, boje i broj sličica u sekundi. Time se precizno ostvaruje redateljeva izvorna vizija pa film doživljavate onako kako ga je zamislio.” Active HDR pak daje živopisne boje, ali i precizne detalje. Gamerima će se posebno svidjeti alat za optimizaciju igara, koji uz fino podešenu HDR grafika i niska razina ulaznog kašnjenja čine igranje bržim i interaktivnijim.

Za gledanje sportskih prijenosa, zahvaljujući funkcionalnosti Bluetooth Surround Ready, kažu da je “kao da ste na terenu.”

Nijanse svjetline

Ono što se nama posebno sviđa kod ovog modela je što TV uređaj prati razinu svjetlosti u okruženju, a “zatim procesor lijepo prilagođava mapiranje nijansi za optimalnu svjetlinu zaslona. Pametna kontrola zatamnjenja i algoritam za kompenzaciju piksela poboljšavaju kontrast za kvalitetnije tamne slike. Nadalje, HDR sadržaj poboljšan je podešavanjem svjetline kojim se preobražavaju tamnije scene u scene s impresivnim kontrastom, pojedinostima i dubinom boja,” kažu u LG-u.

Kakva je konkurencija?

Ili, kakav TV uređaj možete dobiti za 3.700 kuna? Za istu tu cijenu možete kupiti Philipsov LED TV 58” 4K UHD, koji je također Smart TV, no koji je energetska klasa F. LG je energetska klasa G. S istom klasom (G) i istom cijenom dolazi i Samsungov 43” TV 4 UHD. Za 3.499 kuna vaš može biti Xiaomi Mi TV P1, 4K UHD, Android TV, koji je poput Samsunga 43”.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

8GB, 512GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" IPS FHD, FreeDOS

ACER Aspire 5 Ryzen 3 5300U

Core i5 1135G7, 8GB, 512 SSD, Geforce MX350, 15.6" IPS FHD, Windows 10

ASUS VivoBook S15 S533EQ-WB517T