• Živciraju vas prometne gužve? Razmislite o alternativnom načinu prijevoza
  • Mi Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team elegantan je električni romobil nadahnut formulom 1
  • U Linksu je dostupan za 5.999 kuna

Neki će reći kako su električni romobili tek skupe igračke, ne i ozbiljan oblik prijevoza. Ali, razmislite malo o tome. Jednostavni su za rukovanje, nisu skupi za održavanje, parkiranje nije problem spomena vrijedan, ako je vrijeme lijepo od točke A do točke B dovest će vas podjednako pouzdano kao i automobil, a često i brže. Pogotovo ako se morate probijati kroz jutarnje i popodnevne prometne špice kako biste stigli na posao, kući ili obavili nešto na brzinu u gradu.

Kao Srebrna strijela

Električni romobil Mi Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team tvrtke Xiaomi minimalističkog je i elegantnog dizajna koji koristi elemente izgleda trkaćih automobila Mercedes Silver Arrow. Ima čak i Mercedesov logotip. S tijelom izrađenim od aluminijske legure, iste kakva se koristi za izradu zrakoplova. Lagan je, lako sklopiv i lako prenosiv. Opremljen je motorom jačine 300 W pa može razviti maksimalnu brzinu do 25 kilometara na sat. Dakle, definitivno nije riječ o igrački za djecu. Naprotiv, vozilo dugo 1,13 i visoko 1,18 metara koje teži 14,2 kilograma smiju voziti tek osobe koje imaju 16 i više godina, odnosno 12 godina uz nadzor starije osobe. Brzinu regulirate vrlo jednostavnim mehanizmom koji reagira na pritisak vašeg palca. Ukaže li se prilika za to, možete ga postaviti kako bi samostalno održavao istu brzinu na, primjerice, duljim ravnim dijelovima vašeg putovanja. Taj je način rada moguće isključiti nešto duljim pritiskom na spomenuti mehanizam ili, naravno, kočnicu. Kako biste mogli na vrijeme prikočiti i pri najvećoj mogućoj brzini ima sustav kočenja E-ABS. Uz njega je i sustav KERS koji kinetičku energiju kočenja pretvara u električnu energiju za bateriju koja omogućava rad motora.

Komotan i siguran

Posred volana je panel s tipkom za uključivanje i isključivanje, prikazom brzine kojom se trenutno krećete, kao i niz drugih korisnih i praktičnih podataka. Uz romobil dolazi i prateća aplikacija Mi Home, kojom romobil povezujete s vašim pametnim telefonom. Središnja platforma dovoljno je velika i komforna kako bi na nju stali i oni s većim brojem obuće, a ima i gumiranu površinu kako bi spriječila neželjeno otklizavanje u kritičnim i drugim trenucima. Pneumatske gume promjera 8,5 inča otporne su na proklizavanje i mogu apsorbirati udarce. Ponijet će do sto kilograma težine. S jednim punjenjem baterije može prijeći do 45 kilometara udaljenosti i savladati uspone od 20%. Sprijeda i sa strane ugrađeni su reflektori čija je zadaća vratiti svjetlo automobila koji dolazi prema vama kako bi vas učinili lakše uočljivim u prometu kad se vozite u sumrak ili noću. Na prednjoj strani je također i svjetlo kojim si možete osvijetliti put ako je toliko mračno da ne vidite kamo vozite, dok je straga drugo svjetlo koje se aktivira kad upotrijebite kočnicu. Pomoću aplikacije ga možete uključiti i ostaviti uključenim ako želite. Xiaomijev romobil jurilica također ima i robusnu nožicu na koju ga možete osloniti kako bi stajao u uspravnom položaju dok ga, recimo, punite.

U Linksovim trgovinama i webshopu električni romobil Xiaomi Mi Pro 2 Mercedes-AMG Petronas F1 Team dostupan je za 5.999 kuna, u mogućnost besplatne dostave na željenu adresu, jamstvo na godinu dana i otplatu na rate.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Iskoristi uštedu i stvaraj vrhunski sadržaj!

Samsung tablet i smartphone uređaji

Potpuna zaštita u realnom vremenu.

BITDEFENDER Internet Security

Kombinacija pouzdane tehnologije i praktičnog dizajna

ACER Aspire 1 NX.A6WEX.001