• MacBook Air je osvojio dvije Red dot nagrade za dizajn, 2009. i 2011. godine
  • Alienware vlada dizajnom i postavlja standarde u kategoriji laptopa za igranje
  • Dell XPS 13, Lenovo Yoga i Acer Swift 7 spadaju u red bolje dizajniranih laptopa

Mnogim korisnicima, u koje se i sami ubrajamo, važan je dizajn laptopa. Naravno, nitko neće staviti dizajn ispred specifikacija, ali igrat će važnu ulogu u odabiru laptopa. Dizajneri, ljudi s okom za lijepo, najčešće biraju MacBook računala. I dio razloga za to sigurno leži u činjenici da su jako dobro dizajnirani.

MacBook

Apple je s bijelim MacBook model pokazao da laptop može biti malo drugačiji, a to potvrdio i s MacBook Airom. Tada najtanji laptop na svijetu, predstavljen je prije 10 godina, no Apple je i prije toga dobivao nagrade za dizajn svojih uređaja. Red dot nagradu dobili su 2002., kada su proglašeni dizajn timom godine. MacBook Air dobio je Red dot nagradu 2009. godine i 2011. pa nije nimalo čudno da su i drugi slijedili njihov put.

Alienware

Ako je vjerovati pričama, osnivači tvrtke Alienware ovo su ime odabrali jer su bili veliki obožavatelji serije Dosje X. Tvrtka je osnovana 1995. godine, a njihovi laptopi imaju specifičan alien look. Ono što je MacBook u svijetu dizajna, to je Alienware u svijetu gaminga. Imaju jedan ozbiljan gamerski izgled, kakav bi svatko volio vidjeti na svom stolu.

I drugi modeli

Dell XPS 13 smo i sami testirali - dizajn mu je definitivno jača strana. Toliko je ugodan u ruci i pod njom, da je pravi gušt samo ga držati. Među bolje dizajnirane definitivno bi svrstali i Lenovo Yoga modele zbog svojih specifičnih položaja, ali i Acer Swift 7, najtanji laptop na svijetu.

Sve veći broj kompanija koje proizvode laptopa obraćaju pažnju i na ovaj segment, trudeći se izaći barem s detaljima van klasičnog laptop izgleda.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda