• Devedesete su bile bogate filmovima o kraju svijeta
  • The Wandering Earth ima možda i najluđu ideju, iako The Core nije daleko
  • Sve ih možete gledati na Netflixu ili HBO-u

Deep Impact

Kakav disaster movie hit iz devedesetih! Ima sve elemente filma katastrofe koji su potrebni za uspjeh - gigantski asteroid koji juri prema Zemlji, više junaka čije sudbine pratimo, potencijalno spasonosno rješenje problema. Priču vjerujemo znate, ali ćemo ponoviti: Kada jedan klinac slučajno otkrije da prema Zemlji juri meteor koji će ju uništiti, svijet se počinje spremati za konačni kraj. Inače, iste je godine izašao Armageddon, s otprilike istom pričom. Kritičari nisu voljeli ni jedan, a i publika ih je smjestila oko 6,5 na IMDb-u.

Contagion

Da, nitko nije ni slutio da ćemo i sami proživljavati scenarij iz ovog sjajnog filma o smrtonosnoj epidemiji koja hara svijetom. Za razliku od Deep Impacta, ovaj na Metascoreu ima dosta dobrih 70/100. Možda zato što ga potpisuje Steven Soderbergh koji je osvojio jednog Oscara, a još je dva puta bio nominiran za ovu prestižnu nagradu. U filmu pratimo razvoj pandemije i sudbinu nekoliko likova. Pogledajte trailer:

The Core

Svaki put kada gledamo kako Hillary Swank spušta space shuttle u bivši kanjon rijeke u Los Angelesu, suza nam krene niz oko! Kakva scena! Da, film je prepun nemogućih situacija da su ga znanstvenici proglasili najgorim SF-om,, ali unatoč tome film je jako jako zabavan. U njemu problem dolazi - iznutra. Zemljina jezgra se naime, prestala okretati. Jedino rješenje je pokrenuti je ponovo.

The Wandering Earth

Kad smo već kod suludih filmskih ideja, ova sigurno spada među najbolje. Nakon što otkriju da nam prijeti udar Sunca, koje će eksplodirati za sto godina, znanstvenici odluče - preseliti Zemlju! I to zahvaljujući 12 tisuća u Zemlju ugrađenih motora. Jako lud film koji ćemo gledati ponovo, doista je spektakularan.

Outbreak

Još jedan od naših favorita kada je riječ o filmovima u kojima nam prijete virusi jest Outbreak. Epidemija počinje kad prošvercani majmun ugrize prvu žrtvu, u nekom malom gradiću u Sjedinjenim Državama. Malo po malo, virus se širi prema većim gradovima i jedino ga može zaustaviti hrabra skupina znanstvenika...Sjajan film, može se gledati više puta, ako volite temu.

Dan nezavisnosti

Devedeset su bile dobre za ovu vrstu filmova. Gledali smo Deep Impact, Armageddon, Outbreak, pa i Dan nezavisnosti u kojem kraj prijeti od izvanzemaljaca. S obzirom na to da vješto balansira između komedije i akcije, mnoge je jako zabavio, a redatelja Rolanda Emmericha pozicionirao kao majstora ovog žanra. Kasnije je snimio i Dan nakon sutra te 2012, ali i nastavak Dana nezavisnosti.

Into the Night

Ovo je “opasna” serija. Neka vas ne zavara to što je snimljena u Belgiji, jer je nećete moći prestati gledati, ako ste ljubitelj žanra. Ovog puta svijetu prije Sunce, koje ubija sve pred sobom. Mi pratimo ekipu otetog aviona koji iz Brusselsa leti prema Americi i koji bježi od sunca prema skloništu koje navodno postoji.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Ryzen 5 procesor, 8GB radne memorije, 256GB SSD, 27" FHD IPS ekran.

HP AiO

10.2", WiFi, Bluetooth, GPS, 64GB. Idealan je za posao ili zabavu.

iPad 9th

21.5", 5ms, 200cd/m2, Acer monitor pazi na tvoje oči s ComfyView inovacijom koja smanjuje odsjaj.

ACER V226HQLBbi - Najpovoljniji u Linksu