• Iako je većina naslova akcijska, The Norseman je komedija
  • Najpoznatiji naslov vjerojatno je Vikings
  • Ragnarok je vikinška priča današnjice

Dobro poznati vikinzi, zaslužuju da ih upoznamo bolje - njihove običaje, kulturu, način života - kroz filmove i serije na Netflixu. To je i nama najdraži način da uronimo u povijest. Netflix trenutno nudi nekoliko sjajnih naslova.

The Last Kingdom

Serija prati sudbinu Uhtreda, rođenog sina saksonskog plemića koji je odrastao u vikinškom svijetu. Radnja se odvija u 9. stoljeću u Engleskoj, a prikazuje sukobe između saksonske vojske i vikinških osvajača.

Vikings

Viking je vjerojatno najpoznatija vikinška serija. Prikazuje život i vladavinu legendarnog vikinškog vođe Ragnara Lothbroka. Radnja se odvija u 8. i 9. stoljeću u Skandinaviji, a serija nas uvodi u svijet vikinških ratnika, njihovih običaja i načina života.

The Norseman

Priče o Vikinzima mogu biti i - komedije. Ova konkretna govori o vikinškoj obitelji koja se mora suočiti s različitim izazovima u novom svijetu u kojem su se našli. Radnja se odvija u 11. stoljeću, a serija kombinira povijesne činjenice s humorom i fikcijom.

Ragnarok

Norveška serija Ragnarok vješto kombinira mitologiju i suvremeni život u priči o tinejdžeru koji otkriva da je potomak nordijskog boga Thora. Serija se odvija u malom gradu u Norveškoj, a prikazuje sukob između bogova i ljudi.

Vikings Valhalla

Vikinzi: Valhalla je smještena više od 100 godina nakon događaja Vikinga; u Engleskoj, napetosti između potomaka Vikinga i starosjedioca Engleza dosežu krvavu prijelomnu točku. Nordijci se također međusobno sukobljavaju oko proturječnih kršćanskih i poganskih vjerovanja. Ocijenjena je sa 7,3, dok Vikings ima visokih 8,5 na IMDb-u.Ako ste ljubitelj vikinške kulture, ovo su naslovi koje morate gledati.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda