• Dosta naslova liste može se nazvati kultnim filmovima - Matrix, Office Space, Tron
  • Pirates of Silicon Valley je film o kompanijama Microsoft i Apple
  • War games je jako zabavni hit iz osamdesetih

Da nema programera, ovaj tekst ne bi danas čitali na način na koji čitate. Danas se služimo s toliko aplikacija i različitog softvera, da ga uzimamo zdravo za gotovo ni ne misleći na one koji su ispleli taj kod. Njima u čast danas preporučujemo najbolje filmove za programere, a u njima možete uživati na svom laptopu.

Matrix

Već se neko vrijeme priča kako postoje 50 postotne šanse da i sami živimo u računalnoj simulaciji. Matrix je film koji priča upravo o tome i koji danas ima kultni status. Takav kod sigurno spada u remek djela.

Tron

Originalni Tron priča je o hakeru koji je zapeo u virtualnom svijetu gdje je prisiljen sudjelovati u novoj vrsti gladijatorskih igara. Zanimljivo, i u originalu i u remakeu iz 2010. godine glumi Jeff Bridges.

Pirates of Silicon Valley

Ovaj film nije imao veliki budžet i rađen je za TV; autori vjerojatno nisu ni slutili da će godinama kasnije biti jako rado gledan. Bavi se poviješću kompanija Microsoft i Apple.

Social Network

Dobro poznati film o nastanku Facebooka zanimljiv je i široj publici od samih programera. Svi koji su ikada poželjeli imati vlastiti starup, uživat će i u ovom naslovu.

Sneakers

Legendarni film koji je obavezna filmska lektira! Glumačka postava je izvrsna (Robert Redford, Dan Aykroyd, Sidney Poiter), a priča jako zabavna. Skupina sigurnosnih eksperata sastavljena od šarene ekipe dobiva neobičan zadatak…

Office Space

Kultno remek djelo.

War games

Kad pametni klinac ni ne znajući provali u servere američke vojske i skoro pokrene nuklearni rat, nastaje kaos. Film ima i sva ostala obilježja hitova osamdesetih i nama je jedan od najdražih.

Hakeri

Da, danas izgledaju naivno i smiješno, ali tada kad je izašao, svi su htjeli biti dio te super cool ekipe hakera.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda