• We Can Be Heroes je sinkroniziran
  • Free Will i Benji su klasici
  • Dora and the Lost City of Gold je jako dobro ocijenjena

Možda je danas dok ovo čitate sunčano, ali svi znamo da nam uskoro slijede kraći, kišovitiji i tmurniji dani idealni za skakanje po lokvama i kasnije gledanje filmova. Netflix ima na tisuće filmova i serija, klasificiranih po žanrovima, pa je tako jedan od njih i obiteljski film. Odnosno filmovi za cijelu obitelj. Odabrali smo nekoliko naslova u kojima ćete sigurno uživati.

We Can Be Heroes

Film We Can Be Heroes možete gledati i sa sinkronizacijom na hrvatskom - nama se vrtio barem deset puta i jedno vrijeme je bio totalni hit. Nimalo čudno, ipak ga potpisuje majstor dječjih filmova, Robert Rodriguez (Spy Kids). Film nema neku sjajnu ocjenu na IMDb-u, ali ne brinite, djeca će se jako zabaviti.

Finding Ohana

Malo koje dijete ne poželi imati ludu avanturu poput ove. Brat i sestra iz Brooklyna privremeno dolaze na Havaje sa svojom majkom, a kako bi pomogli ocu čije financijsko i zdravstveno stanje nisu sjajni. Ono što ih očekuje je avantura slična onoj kakvu su imali Goonies - potraga za blagom!

Dora and the Lost City of Gold

Crtić Dora istraživačica je odličan i često se gleda u našem domu. Nimalo ne čudi da smo dobili i igrani film, s obzirom na to da je Dora jako popularna u cijelome svijetu - emitirala se 19 godina! Animirana Dora prilagođena je za niz drugih tržišta pa se tako gleda na jako puno drugih jezika. No, vratimo se filmu. Na žalost nije sinkroniziran, ali je dobar! Na Rotten Tomatoesu ima rating 85 % što je jako dobro, a temelji se na 157 napisanih kritika. Definitivno je za preporuku.

Benji (2018)

Benji je pas lutalica kojeg ćete voljeti, baš kao što sam ga ja volio nekad tamo u sedamdesetima kad je izašao original - snimljen je 1974. godine, a u naša kina je vjerojatno kasnio. Sjećam se i da smo ga gledali u tadašnjem i današnjem kinu Tuškanac. Inače, bio je toliko popularan da je nakon prvog snimljeno još osam filmova, odnosno jedan TV film, tri kratka filma, a imao je i igru za Commodore 64 - Benji: Space Rescue.No, novi Benji, kod moje djece nije prošao dobro što ne znači da kod vaše neće. Priča je to o psiću koji spašava obitelj kada im je to najpotrebnije.

Yes Day

Neki dan smo našem sinu - bila je subota čini mi se - rekli danas si ti glavni (ima 4 godine ili četiri i pol, ispravio bi nas). Bio je to ludi dan, a takav je i kod obitelji u ovom filmu koja (baš poput nas) često govori ne, pa se odluči kako će na sve govoriti - da! Da ih vodi u lude avanture, a nas u super zabavan film.

Feel the Beat

Nakon što opasno zezne jako važnu audiciju na Broadwayu, mlada se plesačica April vraća u svoj gradić gdje će preuzeti grupu plesačica i voditi ih prema uspjehu. Zvuči kao kakav Hallmark hit i zato nam se svidio. Topla je to priča o pravim vrijednostima i uspjehu, koja je namijenjena svim dobnim skupinama, kaže Netflix.

Free Willy

Mi smo ga gledali kao klinci, pa bi bilo super da ga i naša djeca pogledaju jer se radi o univerzalnoj priči koja je jednako dobra danas, kao što je bila i 1993. kada je snimljen. Riječ je dakako o prijateljstvu dječaka i delfina, koje je bilo toliko jako, da je snimljeno i nekoliko nastavaka.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

8GB, 512GB SSD, Radeon Graphics, 15.6" IPS FHD, FreeDOS

ACER Aspire 5 Ryzen 3 5300U

Core i5 1135G7, 8GB, 512 SSD, Geforce MX350, 15.6" IPS FHD, Windows 10

ASUS VivoBook S15 S533EQ-WB517T