• Microsoft, Facebook, Apple - svi su na listi
  • Mobitel Surface Duo 2 mnoge je razočarao
  • AirTag je opasan za život

Godišnje se pojavi velik broj tech uređaja i, kako i sami znate, nisu svi najbolji. Ponekad pokoja inovacija ne zaživi onako kako je proizvođač htio ili je publika ne prihvati. Nekad je dobra ideja loše realizirana, a ponekad je proizvod jednostavno loš. Pri kraju godine mediji se raspišu i o najboljim i najgorim, a mi smo za ovaj put, izdvojili one koji su razočarali. Listu donosimo na temelju svih sličnih lista koje su sastavili u cijelome svijetu.

Surface Duo 2

Bill Gates je u jednom intervju rekao kako žali zbog toga što su odustali od svog mobilnog operativnog sustava. I razumijemo ga - njima je operativni sustav core business i trebali bi tu biti jaki. Možda se zato jako guraju u mobilni svijet trudeći se pratiti trendove, no to uvijek ne ispadne dobro. Dokaz je mobitel Surface Duo 2, koji bi naizgled trebao konkurirati Samsungovoj liniji sa savitljivim ekranom, no zapravo je daleko od toga. Kako je pisao popularni Gizmodo, riječ je o telefonu koji bi za cijenu s kojom dolazi trebao nuditi puno više. Osim njih i magazin ZDNet ih je stavio na svoju listu najgorih proizvoda.

AirTag

Ni Apple nije pošteđen kritika, a na meti je AirTag - i sami smo vidjeli dosta horor priča oko ovog gadgeta. Žene su tako nalazile AirTag u svojim stvarima, a preko kojih su ih potencijalni ubojice i silovatelji pratili. Sigurno nimalo ugodno iskustvo, dovelo je ovaj proizvod na jako loš glas. Definitivno u Appleu nisu razmišljali o ovakvim scenarijima, i sigurno je da moraju početi hitno i to raditi.

Ray Ban Stories

Još jedan stalkerski gadget došao je iz suradnje Facebook i Ray Bana, a radi se dakako o naočalama s kojima možete snimati svijet oko sebe. Gizmodo je u svojoj recenziji napisali kako su vjerovali da ništa ne može ubiti cool u Ray Ban naočala, ali evo, došao je Facebook i uspio i to riješiti.

Meta

Magazin ZDNet na prvo je mjesto najgorih proizvoda već drugu godinu za redom stavio Facebook odnosno, kako se danas zovu, Meta. Ova društvena mreža jako doprinosi širenju dezinformacija, a malo radi na tome da stvari i popravi. Facebook već neko vrijeme prati puno skandala i čini se da nemaju pravi odgovor na njih.

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda

Jedinstveni smartphone izdržljivog procesora s 128GB memorije te vrhunskom kamerom.

iPhone 13 Pro Max

27" monitor sa zakrivljenim zaslonom i velikom brzinom osvježavanja savršen je za učenje, igranje i rad.

HUAWEI MateView GT

Gigabit Starter komplet olakšava stvaranje HomePlug mreže pri brzinama do 1000Mbps.

D-LINK powerline adapter