• Top Gun: Maverick, Coming 2 America i Bill and Ted Face The Music nastavci su filmova iz osamdesetih
  • Dune je knjiški SF serijal, čiju novu ekranizaciju potpisuje Denis Villeneuve (Arrival, Sicario)
  • West Side Story i In The Heights su mjuzikli; prvi režira Steven Spielberg

Znamo da godina još nije završila i da nas i ove jeseni i zime očekuje niz ostvarenja koja ćemo rado gledati, ali do tada, pogledajmo u malo dalju budućnost - godinu pred nama. I ona će u filmskom svijetu biti puna potencijalnih hitova, pa smo za ove lijepe ljetne dane odlučili izdvojiti najbolje od njih. Sigurno smo kako ćete ih pogledati na velikim ili malim ekranima.

Top Gun: Maverick

Pamtimo to kao da je bilo danas. Prvi smo Top Gun gledali na piratskoj VHS kaseti, slika je bila crno bijela, a prijevod slovenski. Jedan od najvećih hitova osamdesetih dobio je svoj nastavak u kojem se Tom Cruise vraća u pilotsko sjedalo.

Dune

Ljubitelji SF-a dobro znaju knjiški serijal Dune, kao i film koji je snimljen u osamdesetima, a sada se sigurno vesele i novoj verziji. Potpisuje je redatelj Denis Villeneuve, koje je režirao i novog Blade Runnera, Arrival i Sicario. Trebaju li bolje preporuke od ova tri filma? Nama sigurno ne.

Wonder Woman 1984

U posljednjem Wonder Woman filmu smo toliko uživali da smo ga pogledali više puta, a vjerujemo kako bi to mogao biti slučaj i nastavkom - Wonder Woman 1984. Brojka pametno sugerira kako nas ova priča vodi u osamdesete, a mi dodajemo kako je u njenom centru hladni rat! Ako volite osamdesete, a još niste pogledali posljednju sezonu serije Stranger Things, svakako to učinite. Dobro je netko napisao - radi se o osmosatnom blockbusteru.

Coming 2 America

Kad smo već kod osamdesetih, tu je nezaobilazan naslov Coming to America u kojem je briljirao komičar Eddie Murphy, kojeg ćemo u istoj ulozi gledati ponovo sljedeće godine. Redatelj je Craig Brewer koji je napravio još jedan remake iz osamdesetih - film Footloose.

In The Heights

In The Heights je brodvejski mjuzikl koji je bio nominiran za trinaest Tony nagrada, a osvojio ih je četiri - među njima za najbolji mjuzikl, najbolju skladbu i najbolju koreografiju. Filma se prihvatio John M. Chu koji je napravio odličnu komediju Crazy Rich Asians.

West Side Story

In The Heights nije jedini mjuzikl koji dolazi sljedeće godine, jer nas očekuje i nova verzija mjuzikla West Side Story. Ova je zanimljiva jer je redatelj Steven Spielberg, a nas posebno veseli jer je smještena u New York pedesetih godina prošlog stoljeća.

Bill and Ted Face The Music

Da su osamdesete “so hot” danas pokazuje još jedan nastavak filma iz tog desetljeća. Bill and Ted Face The Music nastavak je filma Bill and Ted’s Excellent Adventure. Naslovne uloge tumače miljenik interneta Keanu Reeves i Alex Winter.

Legally Blonde 3

Legally Blonde je sjajna komedija iz devedesetih koja je dobila i sjajan nastavak pa ništa manje ne očekujemo ni od trećeg dijela. Ono što se zna je da će svoju uloge plavuše ponoviti Reese Witherspoon.

Bond 25

Još uvijek najpoznatiji svjetski špijun, James Bond, dolazi u svom dvadeset i petom izdanju. Bond je i dalje Daniel Craig, ali u ovom nastavku on više nije u aktivnoj službi. Ipak, kada nestane znanstvenik odluči pomoći i susretne se s opasnostima s kakvima se nikad do sada nije susreo!

Prijavi se na naš newsletter i primaj ekskluzivne vijesti iz svijeta prijenosnih računala. Bez spama, naravno ;)

ponuda